image/svg+xml

Winkeliers Oude Markt

Winkeliers Oude Markt

Omschrijving:Oude Markt. Het zich is op de kruising van de Oude Markt met de Grotestraat. Voorbij de kruising linksboven gaat de Oude Markt over in de Hofstraat. Te zien is dat er gemotoriseerd verkeer is van en naar de Grotestraat. Zelfs het eenrichtingsverkeer vanaf de Grotestraat Zuid is nog niet gerealiseerd. Het zal zo omstreeks 1966 zijn, zo is de inschatting.

Groenwoudt's Kijk Grijp supermarkt
Oude Markt. Rechts staat Groenwoudt's Kijk Grijp supermarkt aan de Oude Markt 3, op de hoek van de Grotestraat. In de beginfase van de Kijk Grijp was de gehele begane grond supermarkt. Later zou daar verandering in komen, toen de Kijk Grijp ging inkrimpen. Later gingen ze zelfs failliet.

Vroom en Dreesmann (V&D)
Oude Markt. Rechts ernaast is Vroom en Dreesmann (V&D) gevestigd aan de Oude Markt 1, op de hoek van de Waag.

Winkeliers Grotestraat Zuid
Dagblad van het Oosten
Grotestraat. Links aan de overkant van de Kijk Grijp, op de hoek van de Grotestraat en Hofstraat is nog het pand, met het torentje en de vermelding van de oplage, te zien van het Dagblad van het Oosten aan de Grotestraat 94.

Winkeliers Hofstraat
Wagons-Lits Reizen
Hofstraat. Reisbureau. In het dubbelpand aan de Hofstraat 1 (later Koornmarkt 15) daar links van zit in het rechter gedeelte Wagons-Lits Reizen.

Makelaarskantoor Dorrestijn-Zijlstra
Hofstraat. Links van het reisbureau zit inpandig makelaarskantoor Dorrestijn-Zijlstra aan de Hofstraat 1 (later Koornmarkt 15). Later in de tijd werd de naam Snelder-Zijlstra Makelaardij.

Robbenhaarshuis
Burgemeestershuis
Hofstraat. Links van de makelaar staat het 250 jaar oude voormalige burgemeestershuis van mr. Jacobus van Riemsdijk aan de Hofstraat 3, thans 2021 Koornmarkt 19, beter bekend als het Robbenhaarshuis. Voorheen was de adressering Hofstraat 3. Het gaat om het huis met de dakkapel en de twee schoorstenen.

Winkeliers Koornmarkt
Na de totstandkoming van winkelcentrum De Galerij zou dit gedeelte van de straat, tot het Schouwburgplein, omgedoopt worden in Koornmarkt.

Textiel- en lederfabriek G.J. Gast Jr.
Fortstraat. Links op de achtergrond is in de verte de schoorsteenpijp van textiel- en lederfabriek G.J. Gast Jr. (leerlooierij) aan de Fortstraat (t.h.v. de Hofstraat) zichtbaar.
Fysieke bijzonderheid: Kleur
Aantal: 1
Locaties:Almelo, Grotestraat 94
Almelo, Hofstraat 1
Almelo, Oude Markt 1
Almelo, Oude Markt 3
Identifier:NL-AmlHA_950_02_063
Collectie:Beeldbank Gemeentearchief Almelo

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit item

Plaats een reactie

Velden met een zijn verplichte velden.