image/svg+xml

Spoorwegovergang Wierdensestraat

Spoorwegovergang Wierdensestraat

Omschrijving:Wierdensestraat. Spoorwegovergang. Woningen Wierdensestraat. Het zicht is vanaf de afslag van het Stationsplein en de spoorwegovergang Wierdensestraat achter ons op de toen nog prachtig ogende Wierdensestraat. De villa's links van het politiebureau aan de Wierdensestraat 32, rechts op de voorgrond met de witte 'boevenauto' uit de jaren zestig, zijn nog volledig intact.

Verkeerstunnel Wierdensestraat
Bouw
Wierdensestraat. De begin jaren zestig geplande bouw van de verkeerstunnel in de Wierdensestraat zou het toekomstige beeld van de straat echter volledig op zijn kop zetten. Zo moesten o.a. de twee villa's links van de bosschage van het politiebureau afgebroken worden, t.w.:

Villa Hogar Valencia
Wierdensestraat. Villa. De stadsvilla Hogar Valencia aan de Wierdensestraat 30, direct links naast het politiebureau. Hier zou de voorlopige ingang van de verkeerstunnel worden aangelegd. De villa uit 1904 is destijds, toen zestig jaar geleden, gebouwd in opdracht van de heer W. Jansen (van Jansen en Tilanus) en was nog een van de Vriezenveense Ruslui. Aan de architectuur van het huis kon je dat nog zien.

Villa Belastingkantoor Wierdensestraat
Wierdensestraat. Villa. De stadsvilla links naast die van Hogar Valencia, was het voormalige belastingkantoor aan de Wierdensestraat 28, op de hoek van de Westerstraat en zou ook afgebroken worden, om meer baan te krijgen voor de ingang van de verkeerstunnel en een afslagmogelijkheid naar de Westerstraat, die nu op de foto nog achter het pand langsloopt.

Villa arbeidsbureau Wierdensestraat
Wierdensestraat. Villa. Het iets vooruitstaande pand op de andere hoek van de Westerstraat aan de Wierdensestraat 26, dat ook als arbeidsbureau dienst heeft gedaan, zou eveneens afgebroken worden.

Amsterdamsche Bank
Wierdensestraat. Het hoge pand daarachter, met de twee etages en het afgeplatte schuine dak, is de Amsterdamsche Bank aan de Wierdensestraat 12.

NMB Bank
Wierdensestraat. Links, aan het eind van het voetpad, bij het iets vooruitstekende pand, begint het Kloosterhofpad, met op de hoek de Nederlandse Middenstandsbank (NMB Bank) aan de Wierdensestraat 29. Deze bank zou nog verhuizen naar een nieuwbouwpand aan de Wierdensestraat 23, tegenover de rechtbank.
Periode:1/8/1965-1/9/1965
Fysieke bijzonderheid: Kleur
Aantal: 1
Locaties:Almelo, Boompjes
Almelo, Kloosterhofpad
Almelo, Stationsplein
Almelo, Westerstraat
Almelo, Wierdensestraat 12
Almelo, Wierdensestraat 28
Almelo, Wierdensestraat 29
Almelo, Wierdensestraat 30
Almelo, Wierdensestraat 32
Identifier:NL-AmlHA_950_02_046
Collectie:Beeldbank Gemeentearchief Almelo

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit item

Plaats een reactie

Velden met een zijn verplichte velden.