image/svg+xml

Panorama Grote Kerk

Panorama Grote Kerk

Omschrijving:Palthe
Kerkplein. Panorama. Brandweer. Brand. Palthe's Textielveredelings Bedrijven N.V. aan de Boddenstraat, gezien vanaf de Grote Kerk aan het Kerkplein 15. Er is brand in het fabriekscomplex van Palthe, dat gelegen is tussen de Boddenstraat en de Bakenstraat.

Wilhelminaschool
Hagengracht. Op de voorgrond loopt in een ovale bocht van links naar rechtsonder de Hagengracht. Geheel links (onderin) in de Hagengracht, op de hoek van de Westerkerkengang is de Koningin Wilhelminaschool nog te zien met het rode dak.

Synagoge
Gasthuissteeg. Direct achter de school, met het grijze dak, staat de Synagoge aan de Gasthuissteeg aan deze kant grenzend aan het Schalderoi.

Café de Klok
Gasthuissteeg. Rechts van de Synagoge staat café de Klok aan de Gasthuissteeg, op de hoek van het Hovenpad.

Palthe
Hovenpad. Links van het café liep het Hovenpad rechts weg, langs en door het fabrieksterrein van Palthe's Textielveredelings Bedrijven N.V., naar de Boddenstraat toe.

Pension Brummer
Bakenstraat. Boven de Wilhelminaschool is het vierkante pand met plat dak aan de Bakenstraat nog te zien van pension Brummer aan de Bakenstraat, oorspronkelijk op de hoek van de Kanaalgang.

Koninklijke Nijverdal-Ten Cate nv
Fabriekscomplex Indië
Haven Noordzijde. Geheel rechts op de achtergrond is nog het fabriekscomplex Indië, met fabriekspijp, van de Koninklijke Nijverdal-Ten Cate nv aan de Haven Noordzijde te zien.
Fysieke bijzonderheid: Kleur
Aantal: 1
Locaties:Almelo, Bakenstraat
Almelo, Boddenstraat
Almelo, Brugstraat
Almelo, Gasthuissteeg
Almelo, Hagengracht
Almelo, Haven Noordzijde
Almelo, Kanaalgang
Almelo, Kerkplein 15
Almelo, Schalderoi
Almelo, Westerkerkengang
Identifier:NL-AmlHA_950_01_076
Collectie:Beeldbank Gemeentearchief Almelo

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit item

Plaats een reactie

Velden met een zijn verplichte velden.