image/svg+xml

Winkeliers Oude Markt

Winkeliers Oude Markt

Omschrijving:Sanering Oude Markt
Oude Markt. Sanering. Bouw. Het zicht is op de voorgrond op een volledige sanering begin jaren zestig van alle winkeliers aan De Oude Markt en de winkeliers aan de westkant van de Grotestraat Zuid, tot aan de Werfstraat en dan richting de Waag. Op de achtergrond loopt vanaf het voormalige stadhuis (raadhuis) het begin van de Grotestraat Zuid.

T-splitsing
Grotestraat. Voor het voormalige stadhuis (raadhuis) aan de Grotestraat 80, op de hoek van de Molenstreng, liep de T-splitsing vanaf de Grotestraat richting de Oude Markt, die links van ons naar achteren weg liep naar de Wierdensestraat. De Oude Markt zou vanaf de Wierdensestraat nog naar rechts verlegd worden, om een directe aansluiting te creëren op de Hofstraat, geheel rechts op de achtergrond in beeld. Een andere reden was meer ruimte te scheppen aan de linkerkant van de straat voor de bouw van de HEMA aan de Oude Markt 4 en de Gruyter Super aan de Oude Markt 2.

Verkeershuis
Grotestraat. Het voormalige stadhuis (raadhuis) links op de achtergrond aan de Grotestraat 80, op de hoek van de Molenstreng diende toen nog als verkeershuis, een voorloper van het VVV-kantoor.

HEMA en de Gruyter super
Oude Markt. Op het braakliggende gedeelte van het terrein, links voor het raadhuis, zou binnenkort de HEMA aan de Oude Markt 4 en de Gruyter aan de Oude Markt 2 verrijzen aan de linker kant van de Oude Markt, waar voorheen o.a. de winkel van Kuperus, bedden en matrassen aan de Oude Markt 5 heeft gestaan.

Vroom en Dreesmann (V&D)
Oude Markt. Aan de andere, rechterzijde van de Oude Markt zou op de voorgrond van de foto V&D, met daarachter Groenwoudt's Kijk Grijp Supermarkt worden gebouwd, op de hoek van de Grotestraat.

Winkeliers Grotestraat Zuid
Naaimachinehandel Smol
Grotestraat. Op de achtergrond, direct rechts van het stadhuis, zit in een duo-pand naaimachinehandel Smol aan de Grotestraat 82, in het voormalige pand van Kuiper's Roggebroodbakkerij van roggebroodbakker J.H. Kuiper aan de Grotestraat 82. Dit duo-pand is in 1963 afgebroken. Veel later in de tijd zou op deze plek de nieuwbouw voor de winkel van Ter Stal worden gerealiseerd.

Sigarenmagazijn Kuiper
Grotestraat. Naast de naaimachinehandel zit Sigarenmagazijn F. Kuiper aan de Grotestraat 84

Berntsen meubelen
Grotestraat. Naast de tabakszaak zit Berntsen meubelen aan de Grotestraat 86, waar voorheen de kunsthandel van der Aa in zat.

Boekhandel Hilarius
Grotestraat. Dan komt boekhandel Hilarius de Jong aan de Grotestraat 88.

Hoedenwinkel de Vlijt
Grotestraat. Op de 'voorlopige' hoek van de Hofstraat zit de hoedenwinkel van De Vlijt aan de Grotestraat 90. De hoedenwinkel zou in een later stadium nog afgebroken worden, om de op dat moment te smalle Hofstraat te kunnen verbreden, ten behoeve van een optimale aansluiting op de dubbelbaans Oude Markt.
Periode:1/8/1962
Fysieke bijzonderheid: Kleur
Aantal: 1
Locaties:Almelo, De Molenstreng
Almelo, Grotestraat 80
Almelo, Grotestraat 82
Almelo, Grotestraat 84
Almelo, Grotestraat 86
Almelo, Grotestraat 88
Almelo, Grotestraat 90
Almelo, Hofstraat
Almelo, Oude Markt
Identifier:NL-AmlHA_950_01_067
Collectie:Beeldbank Gemeentearchief Almelo

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit item

Plaats een reactie

Velden met een zijn verplichte velden.