image/svg+xml

Panorama belastingkantoor

Panorama belastingkantoor

Omschrijving:Verkeerstunnel Wierdensestraat
Op- en afrit oost
bouw
Wierdensestraat. Het zicht is op de bouw van de verkeerstunnel Wierdensestraat bij de op- en afrit aan de oostzijde van de tunnel. Het beeld is vanaf het nieuwe belastingkantoor aan de Burgemeester Raveslootsingel, op de hoek van de Poulinkstraat.

Stadsvilla
Belastingkantoor Wierdensestraat
Afbraak
Wierdensestraat. Het zicht is in het midden op de voorgrond op het voormalige belastingkantoor aan de Wierdensestraat 28, op de hoek van de Westerstraat, waar de verkeerstunnel-in- en uitgang aan de oostzijde in eerste instantie in een scherpe bocht naar links uit zal komen in de Wierdensestraat. Een soepeler verbinding richting het centrum werd pas gerealiseerd toen het voormalige belastingkantoor wat later werd afgebroken. De Westerstraat loopt hier nu nog achterlangs, waar het verkeer nog tijdelijk langs geleid wordt.

Stadsvilla de Klooster-esch
Politiebureau Wierdensestraat
Wierdensestraat. Villa. Links op de voorgrond staat het politiebureau aan de Wierdensestraat 32, het voormalige herenhuis de Klooster-esch (1925), dat nog net op de hoek kon blijven staan, echter de tuin werd volledig opgedoekt.

Stadsvilla Hogar Valencia
Fam. Jansen
Afbraak
Wierdensestraat. Villa. Sanering. Dat gold helaas niet voor de stadsvilla Hogar Valencia aan de Wierdensestraat 30, die voorheen direct op de voorgrond rechts naast het politiebureau stond en links naast het oude belastingkantoor Wierdensestraat. Het pand is inmiddels afgebroken. De tijdelijke dubbelbaans op- en afrit op het voormalige perceel is er al zichtbaar. De villa uit 1904 is destijds, toen zestig jaar geleden, gebouwd in opdracht van de heer W. Jansen (van Jansen en Tilanus) en was nog een van de Vriezenveense Ruslui. Aan de architectuur van het huis kon je dat nog zien. De villa stond vanaf de Wierdensestraat gezien exact tussen het voormalige belastingkantoor aan de Wierdensestraat 28, op de hoek van de Westerstraat en het politiebureau aan de Wierdensestraat 32 in.

Oude Kloosterweg
Direct achter het voormalige belastingkantoor in het midden, dat nog afgebroken zal worden, is nog heel mooi daar op de voorgrond het Kloosterhofpad te zien, dat vanaf het monumentale pand erachter schuin weg naar boven loopt en vervolgens overgaat in de Oude Kloosterweg, richting het Marktplein. De Havenkom aan het marktplein is op het moment van de foto alweer 15 jaar gedempt.


Stadsvilla L. Salomonson
Stadhuis Wierdensestraat
Wierdensestraat. Sanering. Het witte pand met de twee etages, uiterst rechts in het midden aan de Wierdensestraat 19, is het stadhuis dat ook nog zou worden afgebroken, tezamen met de andere panden rechts, ervan tot en met café de Boer aan de Wierdensestraat 1.

Fabriekspijpen Van Heek-Scholco en Palthe
Haven Zuidzijde en Boddenstraat. De fabriekspijpen links zijn respectievelijk van de N.V. Van Heek-Scholco en Palthe's Textielveredelings Bedrijven N.V.
Periode:30/9/1967
Fysieke bijzonderheid: Kleur
Aantal: 1
Locaties:Almelo, Burgemeester Raveslootsingel
Almelo, Kloosterhofpad
Almelo, Oude Kloosterweg
Almelo, Westerstraat
Almelo, Wierdensestraat 28
Almelo, Wierdensestraat 30
Almelo, Wierdensestraat 32
Identifier:NL-AmlHA_950_01_006
Collectie:Beeldbank Gemeentearchief Almelo

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit item

Plaats een reactie

Velden met een zijn verplichte velden.