image/svg+xml

Woning familie Peitsch

Woning familie Peitsch

Omschrijving:Winkeliers Grotestraat Noord
Grotestraat Noord. Het zicht is op de Grotestraat, gezien vanaf de Kerkstraat achter ons, met links de woning aan de Grotestraat 29 van oorspronkelijk de familie Peitsch, het pand met de hoge stoep en twee etages. Omstreeks 1873 woonde hier mevrouw Peitsch-Stulen. Voorbij het pand begint links de Hagengracht en rechts de Kerkengang en de Götte. Later kwamen o.a. de volgende partijen in het monumentale pand, t.w.:

S. Bendien en Zonen
de naaierij van S. Bendien en Zonen

N.V. Twentsche Damast
later de Twentse Damast, t.w. de N.V. Twentsche Damast-, Linnen- en Katoenfabriek)

Japonnen en rokkenatelier Polco
2e etage: vanaf 1960 Japonnen en rokkenatelier Polco van G.J.M. Ebbers (2e et),

Judo Sportacademie Almelo
1e etage: vanaf de begin jaren zestig de judo Sportacademie van K. Bouter (F.Ch. Bouter), met een ingang aan de zijkant van het pand via de Hagengracht

fa. G. Willemsen, ijzerwaren en gereedschappen
b.g.: Willemsen IJzerhandel, tevens eigenaar van het pand

Bar-discotheek 't Stuupke en Draper mode
Na Willemsen IJzerhandel kwam op de begane grond bar-discotheek 't Stuupke, met links van de ingang een etalage, die werd ingericht door Modehuis Draper, die aan de overkant gevestigd was aan de Grotestraat 26. Eerder in de tijd, ten tijde van de foto, had Draper onder de naam de Goedkoope Bazar een galanterie, o.a. met de verkoop van ansichtkaarten van Almelo. Zie hiervoor het reclamebord rechtsboven aan de muur van de Grotestraat 26, links van de horecagelegenheid aan de Kerkstraat, rechts op de voorgrond.

Zeeman
Het pand aan de Grotestraat 29, dat links naast de latere voormalige bioscoop Varossieau aan de Grotestraat 25 stond, is op 13 januari 1982 geheel afgebrand. Daarna werd het afgebroken en zou zou Zeeman zich hier later vestigen in een nieuwbouwpand.


Boddenstraat.
Op de ansichtkaart staat per abuis de Boddenstraat vermeld; bedoeld zal worden de Sint Georgiusbasiliek aan de Boddenstraat 78.
Fysieke bijzonderheid: Zwart Wit
Aantal: 1
Locaties:Almelo, De Götte
Almelo, Grotestraat
Almelo, Hagengracht
Almelo, Kerkengang
Almelo, Kerkstraat
Identifier:NL-AmlHA_307_07_007
Collectie:Beeldbank Gemeentearchief Almelo

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit item

Plaats een reactie

Velden met een zijn verplichte velden.