image/svg+xml

Winkeliers Grotestraat Noord

Winkeliers Grotestraat Noord

Omschrijving:Bioscoop Varossieau
Grotestraat. Rechts op de voorgrond bevindt zich bioscoop Varossieau aan de Grotestraat 25.

Fa. G. Willemsen, ijzerwaren en gereedschappen
Grotestraat Noord. In het hoge pand ernaast aan de Grotestraat 29, met de (rode) pilaren onderaan en het Yale-uithangbord aan de gevel, zat in de jaren vijftig en zestig op de begane grond Willemsen IJzerhandel, t.w. fa. G. Willemsen, ijzerwaren en gereedschappen. Hij was tevens eigenaar van het pand en verhuurde de twee bovenetages van het historische pand. Voordat hij er destijds in trok, moest de originele benedenvoorpui van het pand eraan geloven en werden er twee grote grote steunpilaren geplaatst onder de bovenliggende verdieping, zoals op de foto te zien is.

Judo Sportacademie Almelo van K. Bouter
Grotestraat. Op de 1e etage zat begin jaren zestig de judo Sportacademie Almelo van K. Bouter, die een opgang had naar boven en een uitgang aan Hagengrachtzijde, aan de zijkant van het pand, naast bioscoop Varossieau.

Japonnen- en rokkenatelier Polco van G.J.M. Ebbers
Grotestraat. Op de 2e etage was japonnen- en rokkenatelier Polco van G.J.M. Ebbers gevestigd.

Modemagazijn I.C. Heemann
Grotestraat. Links op de voorgrond staat het modemagazijn I.C. Heemann aan de Grotestraat 22 en de Grotestraat 24. Ze hadden volgens het opschrift ook een filiaal in Deventer.

Hoogenbosch schoenen
Grotestraat. Links van deze modewinkel, hier echter buiten beeld, staat Hoogenbosch schoenen aan de Grotestraat 20, op de hoek van de Kerkengang, links van het pand. Deze winkel was op deze locatie in ieder geval gevestigd vanaf 1958 tot aan het moment van de foto in 1966.

't Hoedenhuis Dechesne
Grotestraat. Op de andere hoek van de steeg de Kerkengang is, ook buiten beeld, 't Hoedenhuis Dechesne gevestigd aan de Grotestraat 18, zo omstreeks eind jaren vijftig. Daarvoor zaten hier de dames Heldenrijk met een hoedenwinkel, die door Dechesne werd voortgezet. In 1980 zat hier Het Mantelhuis. Voorheen zat hier hoedenwinkel Klein Robbenhaar. In vroegere tijden, vanaf 1812 opgericht, zat hier tot ongeveer de jaren twintig de firma W. Lepelman, eveneens een hoedenwinkel.

Modehuis Draper
Grotestraat. Rechts van Modemagazijn I.C. Heemann is de firma C.G.R. Draper gevestigd, met damesmodeartikelen aan de Grotestraat 26, onder de naam Modehuis Draper. Zie hiervoor het verticale uithangbord aan de gevel.

Etalage Draper
Grotestraat. Later in de tijd zou Draper nog aan de overkant, in het dan leegstaande pand van de Fa. G. Willemsen aan de Grotestraat 29, een etalage inrichten op de begane grond, omstreeks de tijd, dat daar bar-discotheek 't Stuupke ook zijn intrede zou doen, met een ingang rechts van de etalage.

Bar de Ossekop
Grotestraat. Achter het pand van Draper, aan de Kerstraat 2, op de hoek van de Grotestraat zit Bar de Ossekop, of nog Hotel Centraal.

Kirch
Grotestraat. Op de achtergrond is aan de Grotestraat 30, op de hoek van de Kerkstraat nog de heren- en kinderkledingwinkel van de gebr. Kirch te zien.
Periode:1/1/1966-1/1/1967
Fysieke bijzonderheid: Kleur
Aantal: 1
Locaties:Almelo, De Götte
Almelo, Grotestraat 22-24
Almelo, Grotestraat 18
Almelo, Grotestraat 20
Almelo, Grotestraat 22
Almelo, Grotestraat 24
Almelo, Grotestraat 25
Almelo, Grotestraat 26
Almelo, Grotestraat 27
Almelo, Grotestraat 29
Almelo, Grotestraat 30
Almelo, Hagengracht
Almelo, Kerkengang
Almelo, Kerkstraat 2
Identifier:NL-AmlHA_305_06_113
Collectie:Beeldbank Gemeentearchief Almelo

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit item

Plaats een reactie

Velden met een zijn verplichte velden.