image/svg+xml

Panorama Grote Kerk

Panorama Grote Kerk

Omschrijving:Winkeliers Grotestraat Noord
Kerkplein. Panorama. Een overzicht van de binnenstad vanaf de Grote Kerk aan het Kerkplein 15. Vanaf rechtsonder loopt de Grotestraat schuin links weg richting de afslag naar de Oude Markt.

Talamini IJs
Grotestraat. Uiterst rechts onderin, met de gestreepte luifel, is Talamini IJs gevestigd aan de Grotestraat 35. De eigenaar was de heer Piet Talamini.

Stoffenhuis ten Seldam
Grotestraat. Bruidshuis. Links van de ijssalon zit Stoffenhuis ten Seldam, gespecialiseerd in bruidsjurken aan de Grotestraat 37.

Modehuis Hendriks
Grotestraat. Links naast Stoffenhuis ten Seldam is Modehuis Hendriks gevestigd aan de Grotestraat 41, in het pand dat gekenmerkt wordt door de drie ronde raampjes op de eerste etage en een plat dak. Later zou het Grotestraat 39-41 worden.

Fa. F. Stellema
Grotestraat. In het rechthoekige hoge pand links, met veel beglazing is de Fa. F. Stellema, gebreide goederen, tricotages en gros aan de Grotestraat 43 gevestigd. Een tricot-breierij. Het pand loopt helemaal door tot aan de Hagengracht ter hoogte van de Koningin Wilhelminaschool, die daar nog te zien is op de hoek van de Westerkerkengang, rechts van de school.

Woonstee
Grotestraat. In het hoge langwerpige pand links op de voorgrond aan de Grotestraat 36 heeft de Woonstee gezeten, nadat V&D hier vertrok naar de Oude Markt 1 halverwege de jaren zestig.
Periode:14/5/1969
Fysieke bijzonderheid: Kleur
Auteur:Foto G Evers
Aantal: 1
Locaties:Almelo, Grotestraat 39-41
Almelo, Grotestraat 35
Almelo, Grotestraat 36
Almelo, Grotestraat 37
Almelo, Grotestraat 41
Almelo, Grotestraat 43
Almelo, Hagengracht
Almelo, Kerkplein 15
Almelo, Westerkerkengang
Identifier:NL-AmlHA_305_06_011
Collectie:Beeldbank Gemeentearchief Almelo

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit item

Plaats een reactie

Velden met een zijn verplichte velden.