image/svg+xml

Winkeliers Grotestraat Zuid

Winkeliers Grotestraat Zuid

Omschrijving:Sanering Grotestraat Zuid en Holtjesstraat
Grotestraat Zuid. Alle winkels aan de westzijde van de Grotestraat Zuid, vanaf de Bornerbroeksestraat achter ons tot aan het Chinees-Indisch restaurant Hong Hua (v/h Kota Radja) aan de Grotestraat 157 zouden worden gesaneerd en afgebroken. De meeste panden staan op het moment van de foto nog overeind: hier zou spoedig verandering in komen.

Videoland
Grotestraat. Aan de linkerzijde zit het pand van Videoland Grotestraat 203, met het oranje-rode logo en gele letters. Hier heeft in het verleden de Geefa galanterie (Geefa - Bazar Grotestraat 203-205) gezeten. Het was een diepe, langerekte winkel, waar je in de beginfase van de winkel zelfs je oude pannen kon laten (her)emailleren. Ze handelden in glas, porcelein, luxe- en huishoudelijke artikelen.

Foto Wim Klompjan
Grotestraat. Daarnaast staat het pand van Foto Wim Klompjan aan de Grotestraat 201.

Gordijnstofspecialist J. Meijer
Grotestraat. Rechts ernaast is de Gordijnstofspecialist J. Meijer aan de Grotestraat 199 gevestigd, met het Cordima Fensterkleid-reclamebord aan de gevel. Voorheen zat jarenlang op deze locatie Bonthuis radio & televisie, een Grundig en B&O-dealer, die daarvoor nog aan de Bornerbroeksestraat 66 heeft gezeten onder de naam W. Bonthuis, radio.

Restaurant Akropolis
Grotestraat. Naast de Gordijnstofspecialist is het Grieks Specialiteiten Restaurant Akropolis gevestigd aan de Grotestraat 197. Op deze locatie hebben in het verleden diverse ondernemers gezeten, waaronder in 1978 de GEGRO en omstreeks 1980 zat hier Chinees restaurant de Gouden Draak.

Delicatessen Wijnkoperij Tharner
Grotestraat. Het pand naast het restaurant was na de oorlog tot in ieder geval omstreeks 1980 de voormalige Delicatessen Wijnkoperij Tharner aan de Grotestraat 193-195. Ervoor, omstreeks 1942 zat hier de fa. Z. Kuiper.

Mercurius Antiek & Curiosa
Grotestraat. Ernaast aan de Grotestraat 191 is Mercurius Antiek & Curiosa gevestigd, na de sanering. In ieder geval vanaf 1938 zat hier voor die tijd Knoop's Fruit- en Vishandel (fa. Knoop). Dit pand mocht tezamen met dat van de buurman aan de Grotestraat 189 als enige in de rij blijven staan.

Le Soleil, Sun & Beauty
Grotestraat. In het pand naast de antiekwinkel is Le Soleil, Sun & Beauty aan de Grotestraat 189 gevestigd, na de sanering. Op het moment van de foto hangt er echter nog een bord van De Shop leermode. Dit pand mocht eveneens blijven staan.

De Shop leermode
Grotestraat. Aan de voornoemde Grotestraat 189 heeft tot 2009 De Shop leermode gezeten van de heer P.A.J. Pauwels. Daarvoor had de heer Pauwels op dezelfde locatie de kledingwinkel Shop A Go Go.

HOMA Kantoorinstallatie CV
Grotestraat. Het pand rechts naast de Shop Leermode is inmiddels afgebroken. Hier was in het verleden HOMA Kantoorinstallatie CV gevestigd aan de Grotestraat 183-187. In de beginjaren zestig heette het bedrijf nog de Fa. L. Hommes & Zn (HOMA) en zaten ze nog aan de Grotestraat 185. In de jaren zeventig is de naam veranderd naar de huidige naam HOMA Kantoorinstallatie CV.

Restaurant Valentino / Pizzeria Da Roberto
Grotestraat Zuid. Rechts naast de open plek van de HOMA is de locatie van oorspronkelijk Pizzeria Da Roberto, gevestigd aan de Grotestraat 181. Later in de tijd werd de naam Restaurant Valentino / Pizzeria Da Roberto. De pizzeria heeft daarvoor ook nog aan de Grotestraat 132 gezeten. Het pand aan de Grotestraat 181 betreft de vroegere locatie van Hofenk Schoenen, die hier gevestigd was sinds 1902 onder de naam M. Hofenk.

Seth's Hairline Kapsalon
Grotestraat. Het pand geheel op de achtergrond, met de drie bovenramen aan de Grotestraat 177, is kapper Seth's Hairline Kapsalon gevestigd. Ook dit pand zou worden afgebroken. Voorheen heeft hier jaren geleden W. Steunenberg tricotages aan de Grotestraat 177 gezeten. Later kwam hier Ossenkoppele brillen en omstreeks 1980 Vissia opticien.
Fysieke bijzonderheid: Kleur
Aantal: 1
Locaties:Almelo, Grotestraat 183-185
Almelo, Grotestraat 193-195
Almelo, Grotestraat 177
Almelo, Grotestraat 181
Almelo, Grotestraat 183
Almelo, Grotestraat 185
Almelo, Grotestraat 187
Almelo, Grotestraat 189
Almelo, Grotestraat 191
Almelo, Grotestraat 193
Almelo, Grotestraat 195
Almelo, Grotestraat 197
Almelo, Grotestraat 199
Almelo, Grotestraat 201
Almelo, Holtjesstraat
Identifier:NL-AmlHA_302_06_018
Collectie:Beeldbank Gemeentearchief Almelo

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit item

Plaats een reactie

Velden met een zijn verplichte velden.