image/svg+xml

Koningin Wilhelminaschool

Koningin Wilhelminaschool

Omschrijving:Panorama groepsfoto leerlingen
Hagengracht. Een panorama groepsfoto van van leerlingen en leerkrachten van de Koningin Wilhelminaschool aan de Hagengracht, op de hoek van de Westerkerkengang. Aan de achterzijde, waarvan het beeld genomen is, grensde de school met het schoolplein aan het Schalderoi, waar je aan de overkant van de straat uitkeek op de Joodse School en de rechts naastgelegen achterkant van de Synagoge aan de Gasthuissteeg.

Gymnastieklokaal
Het gebouw direct rechts van de school, met het puntdak, is het gymnastieklokaal.

School voor christelijk lager onderwijs (1867)
Schalderoi. Het gebouw met het puntdak uiterst rechts is het oude inmiddels verlaten schoolgebouw voor christelijk lager onderwijs (1867) aan het begin van het Schalderoi, op de hoek van de Hagenstraat. Het was een voorloper van de later gebouwde Koningin Wilhelminaschool. De Hagenstraat, toen net zo kort als de voornoemde Westerkerkengang, liep, op afstand, parallel met de Westerkerkengang. Beide straatjes kwamen uit in de Hagengracht.

F. Drenth expeditie
Schalderoi. Uiterst links is nog het latere pand van vervoersbedrijf F. Drenth expeditie te zien aan het Schalderoi, op de hoek van de Westerkerkengang, die hun wagenpark vaak parkeerde aan de Gasthuissteeg.
Fysieke bijzonderheid: Zwart Wit
Aantal: 1
Locaties:Almelo, Gasthuissteeg
Almelo, Hagengracht
Almelo, Hagenstraat
Almelo, Schalderoi
Almelo, Westerkerkengang
Identifier:NL-AmlHA_297_06_001
Collectie:Beeldbank Gemeentearchief Almelo

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit item

Plaats een reactie

Velden met een zijn verplichte velden.