image/svg+xml

Wijk 14 Wierdense Hoek

Wijk 14 Wierdense Hoek

Omschrijving:Spoorlijn
Luchtfoto. Stationsplein. Het zicht is in het midden op de spoorlijn en het stationsemplacement van station Almelo aan het Stationsplein, dat erboven de afscheiding vormt met de binnenstad en eronder de Wierdense Hoek.

Kerkelanden
Luchtfoto. Wierdense Hoek. Onder de spoorlijn bevindt zich de Wierdense Hoek, waar rechts onderin de Wierdensestraat naar boven loopt en via de verkeerstunnel onder het spoor uitkomt in het centrum. Rechts van deze straat bevindt zich de buurt Rohof en links ervan is de buurt Kerkelanden gelegen, dat onderaan in beeld wordt afgescheiden door de Aalderinkssingel, die rechtsonder uitkomt in de Wierdensestraat.

Flats Schaepmanlaan
Schaepmanlaan. Onderaan in beeld, net boven de Aalderinkssingel, staan de zes flats aan de Schaepmanlaan, die inmiddels alle afgebroken zijn.

Flats hofjes Troelstralaan
Hofjes. Wel is te zien aan de groenstroken, net achter de huizen aan de Parallelweg, dat de vijf flats aan de kopse kanten van de diverse hofjes aan de Troelstralaan daar inmiddels afgebroken zijn.

Flats Thorbeckelaan
Thorbeckelaan. De drie flats aan de Thorbeckelaan, direct rechts van de grote vierkante groenstrook, tussen de afslag naar de Goeman Borgesiusstraat en de afslag naar de Appelstraat, zouden nog worden afgebroken.

Aalderinkshoek
Valeriusstraat. Links onderin, onder de Aalderinkssingel, staan de vijf flats aan de Valeriusstraat.

Wijk 12 Noorderkwartier
Midden in beeld, net boven de spoorlijn begint vanaf het horizontaal lopende Overijssels kanaal het kanaal Almelo-Nordhorn, dat naar boven loopt. Beide kanalen vormen links de afscheiding met de wijk Noorderkwartier en rechts van het kanaal Almelo-Nordhorn de wijk Binnenstad.

Koninklijke Nijverdal-Ten Cate nv
Fabriekscomplex Indië
Haven Noordzijde. Boven de spoorlijn, op de hoek van het Overijssels kanaal en de afslag naar boven van het kanaal Almelo-Nordhorn, bevindt zich het fabriekscomplex Indië van de Koninklijke Nijverdal-Ten Cate nv aan de Haven Noordzijde en de Sluiskade Noordzijde, met het rode dak. Waarschijnlijk zit er op het moment van de foto gedeeltelijk nog Ten Cate-Nicolon bv in aan de Sluiskade Noordzijde 14.

Almelose Atletiekvereniging Sisu
Kolthofsingel. Het oranjekleurige sportterrein linksboven het fabriekscomplex is van de Almelose Atletiekvereniging Sisu aan de Kolthofsingel 44.

Wijk 10 Binnenstad
Jachthaven Almelo Centrum
Haven Noordzijde. Er rechts naast is de nieuwe Jachthaven Almelo Centrum inmiddels gecreëerd aan de Haven Noordzijde 67.

Appartementencomplex Havenkade
Havenkade. Ook zijn de appartementen gereedgekomen aan de Havenkade, aangrenzend aan de jachthaven.

Welkoop
De Grenzen. Rechts van de haven, aan de Grenzen, staat het pand van de Welkoop.
Trefwoord:Spoorwegen/Stations
Periode:24/8/1999
Fysieke bijzonderheid: Kleur
Aantal: 1
Locaties:Almelo, Aalderinkssingel
Almelo, Haven Noordzijde
Almelo, Kolthofsingel
Almelo, Parallelweg
Almelo, Schaepmanlaan
Almelo, Stationsemplacement
Almelo, Stationsplein
Almelo, Thorbeckelaan
Almelo, Troelstralaan
Almelo, Wierdensestraat
Identifier:NL-AmlHA_268_06_047
Collectie:Beeldbank Gemeentearchief Almelo

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit item

Plaats een reactie

Velden met een zijn verplichte velden.