image/svg+xml

Wijk 10 Binnenstad

Wijk 10 Binnenstad

Omschrijving:Markt
Weekmarkt
Luchtfoto. Binnenstad. Een overzicht van de binnenstad, waar op het Marktplein een weekmarkt aan de gang is. In het midden loopt horizontaal van links naar rechts de Wierdensestraat tot het Marktplein, waarna het overgaat in de Oude Markt ter hoogte van de panden van V&D en de HEMA over en weer. Geheel rechts gaat de straat vanaf de Grotestraat over in de Hofstraat.

Landgoed Huize Almelo
Gravenallee. De groene long rechtsboven in beeld is het Landgoed Huize Almelo, met huis Almelo aan de Gravenallee 1.

Winkeliers Grotestraat Noord
Tussen het Marktplein links en het Landgoed Huize Almelo in loopt de Grotestraat Noord van boven naar beneden en gaat vanaf de Oude Markt over in de Grotestraat Zuid.

Theaterhotel
Schouwburgplein. Rechts van de Grotestraat Zuid zijn diverse bouwwerkzaamheden inmiddels gestart. Rechts onderin, wordt de schouwburg Cultureel Centrum De Hagen aan de Hofstraat volledig gestript en met de geplande nieuwbouw getransformeerd tot Theaterhotel aan het Schouwburgplein. Ook de oude Sociëteit links van dit complex aan de Grotestraat 100 wordt onderhanden genomen en volledig geïntegreerd als restaurant in het Theaterhotel. De voormalige parkeerplaats zal een groot terras worden.

Winkel- en wooncomplex de Hagenborgh
Hagenborgh. Direct rechts van dit bouwterrein aan de Hofstraat, echter net buiten beeld, is tevens een start gemaakt met het nieuwe winkel- en wooncomplex de Hagenborgh aan de toekomstige Hagenborgh en het Schouwburgplein.

Almelose Aa
Werfstraat. Onderin in het midden loopt, zwart getint, de Almelose Aa vanaf de Spiekerbrug in de Grotestraat bij het kantoor van de Twentsche Courant onder de brug in de Werfstraat en de brug in de Schuttenstraat door.

Nederlands Hervormde Kapel
Schuttenstraat. Onderin in het midden en rechts naast hotel Marktzicht, met het ronde raam en het grijze dak met puntgevel, staat de voormalige Nederlands Hervormde Kapel aan de Schuttenstraat 6, dat later nog plaats zou maken voor een appartementencomplex. Vanaf ongeveer 1973 was de kerk in gebruik bij de fa. CARBO van de heer ten Seldam, die zich bezig hield met het beplakken van reclamezuilen. De naam staat nog op het kerkgebouw vermeld.
Trefwoord:Luchtfoto
Fysieke bijzonderheid: Kleur
Auteur:Foto Slagboom en Peeters
Aantal: 1
Locaties:Almelo, Hagenborgh
Almelo, Hofstraat
Almelo, Oude Markt
Almelo, Schuttenstraat 6
Almelo, Werfstraat
Almelo, Wierdensestraat
Identifier:NL-AmlHA_256_07_007
Collectie:Beeldbank Gemeentearchief Almelo

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit item

Plaats een reactie

Velden met een zijn verplichte velden.