image/svg+xml

Wijk 10 Binnenstad

Wijk 10 Binnenstad

Omschrijving:Station almelo
Luchtfoto. Binnenstad. Een overzicht van de binnenstad, met links bovenin station Almelo, met het stationsemplacement, tevens de westelijke grens van de binnenstad. Links van het spoor bevindt zich de wijk Wierdense Hoek, met de buurten Dijkstraat en omgeving en de Kerkelanden.

Klokkenfabriek Warmink
Parallelweg. Links in het midden, met de fabriekspijp, staat klokkenfabriek Warmink aan de Parallelweg, het gebouw met de oranje zonwering.

Verkeerstunnel Wierdensestraat
Wierdensestraat. Daaronder loopt de verkeerstunnel in de Wierdensestraat onder het spoor door richting centrum.

Belastingkantoor
Burgemeester Raveslootsingel. Direct links, onder de verkeerstunnel staat het belastingkantoor aan de Burgemeester Raveslootsingel, op de hoek van de Poulinkstraat. Er rechts naast loopt de Adastraat naar beneden.

Koninklijk Nijverdal-Ten Cate nv
Egbert Gorterstraat. Rechts van station Almelo bevindt zich het zwart gekleurde fabriekscomplex Holland en Java van de Koninklijke Nijverdal-Ten Cate nv aan de Egbert Gorterstraat 3, op de hoek van de Haven Zuidzijde.

Stoomspinnerij Twenthe
Smitstraat. Eronder bevindt zich de Stoomspinnerij Twenthe aan de Smitstraat, die in verder in de tijd omgebouwd zou worden tot een bedrijvencentrum, t.w. het Twenthe Centrum aan het Twentheplein 3.

N.V. Van Heek-Scholco
Haven Zuidzijde. De roestkleurige daken eronder zijn van de N.V. Van Heek-Scholco aan de Haven Zuidzijde, op de hoek van de Smitstraat.

Busstation de Werf
De Werf. Rechtsonder het fabriekscomplex van de N.V. Van Heek-Scholco bevindt zich het busstation de Werf, net boven de onderliggende Kloosterhofflat en aan de achterzijde van het pand van C&A aan het Marktplein 51, net boven het rechtergedeelte van de Kloosterhofflat.

Markt
Weekmarkt
Marktplein. Rechts van C&A aan het marktplein is een weekmarkt gaande, die zich er beneden aan de overkant van de Wierdensestraat ook uitstrekt tot het Waagplein, met de bekende vismarkt.

Koninklijke Nijverdal-Ten Cate nv
Haven Noordzijde. Geheel rechts bovenin staat het andere fabriekscomplex van ten Cate, t.w. Indië aan de Haven Noordzijde en de Sluiskade Noordzijde, ook met roestkleurige daken.
Trefwoord:Luchtfoto
Fysieke bijzonderheid: Kleur
Auteur:Foto Slagboom en Peeters
Aantal: 1
Locaties:Almelo, Dijkstraat
Almelo, Egbert Gorterstraat
Almelo, Haven Noordzijde
Almelo, Haven Zuidzijde
Almelo, Parallelweg
Almelo, Sluiskade Noordzijde
Almelo, Wierdensestraat
Identifier:NL-AmlHA_256_07_006
Collectie:Beeldbank Gemeentearchief Almelo

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit item

Plaats een reactie

Velden met een zijn verplichte velden.