image/svg+xml

Wijk 10 Binnenstad

Wijk 10 Binnenstad

Omschrijving:Landgoed Huize Almelo
Luchtfoto. Binnenstad. Een overzicht van de binnenstad, gezien vanaf onderin Landgoed Huize Almelo, met Huis Almelo aan de Gravenallee 1, dat met veel groen omringd is.

Hofstraat
Aan de zuidkant van het landgoed loopt de Hofstraat horizontaal op de voorgrond erlangs richting de Oude Markt, met rechts op de foto de lichtgekleurde Groenwoudt's Kijk Grijp Supermarkt en rechts ervan Vroom en Dreesmann (V&D).

Textiel- en lederfabriek G.J. Gast Jr.
Fortstraat. Halverwege de Hofstraat is aan de linkerkant van de straat, net voorbij de Bleekkerk aan de Hofstraat, Textiel- en lederfabriek G.J. Gast Jr. met hun fabriekspijp te zien aan de Fortstraat, een leerlooierij.

Postkantoor Hofstraat
Hofstraat. Links van de Bleekkerk staat het postkantoor aan de Hofstraat 35, met links ervan de bibliotheek aan de Hofstraat, op de hoek van de Hanzelaan.

Schouwburg Cultureel Centrum De Hagen
Hofstraat. Rechts van de fabriek, iets naar achteren geplaatst, staat schouwburg Cultureel Centrum De Hagen aan de Hofstraat.

Van Rechteren Limpurgsingel
Geheel links onderaan loopt de Van Rechteren Limpurgsingel naar boven, met links ervan wijk de Hofkamp, evenals rechts van de straat, op de voorgrond, de twee buurten ervan, t.w. de Hofkamp Oost en de Hofkamp West.

Castelloflat
Thomas Ainsworthlaan. De hoge lichtgekleurde flat links op de voorgrond is de Castelloflat aan de Thomas Ainsworthlaan 14-120.
Trefwoord:Luchtfoto
Fysieke bijzonderheid: Zwart Wit
Aantal: 1
Locaties:Almelo, Gravenallee 1
Almelo, Hofstraat
Almelo, Thomas Ainsworthlaan 14-120
Almelo, Van Rechteren Limpurgsingel
Identifier:NL-AmlHA_255_10_049
Collectie:Beeldbank Gemeentearchief Almelo

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit item

Plaats een reactie

Velden met een zijn verplichte velden.