image/svg+xml

Wijk 14 Wierdense Hoek

Wijk 14 Wierdense Hoek

Omschrijving:Luchtfoto. Wierdense Hoek. Een overzicht vanaf de Wierdensestraat, onderin afgedekt door een rand van het vliegtuig, richting het zuiden.

Egbert ten Catelaan
Geheel links onderin is de afslag van de Wierdensestraat naar de Egbert ten Catelaan, die naar boven loopt en vanaf het kruispunt in de flauwe knik overgaat in de Nachtegaalstraat.

Willem de Clercqstraat
Vanaf deze kruising loopt de Willem de Clercqstraat naar rechts, enigszins schuin naar boven, richting de Ossenkoppelerhoek. Direct na de voornoemde kruising, aan de rechterkant van de Willem de Clercqstraat bevindt zich een braak liggend terrein, met ervoor de sportvelden van de tennisvereniging Luctor et Emergo.

Het Groenendal
Op deze plek stond voorheen het geheel afgebrande hotel-café-restaurant annex concert- en toneelzaal Het Groenendal, met kegelbaan aan de Willem de Clercqstraat 41. Op deze plek zouden nog luxe woningen worden gebouwd.

Uitvaartcentrum Vredehof
Rechts van de zandplaat, ook aan de Willem de Clercqstraat staat een villa, geheel omringd door dennebomen. Deze villa is later afgebroken, waarna op deze plek uitvaartcentrum Vredehof zou worden gebouwd.

Begraafplaats 't Groenedael
Het groene gebied er rechtsonder is de gemeentelijke begraafplaats 't Groenedael (v/h Algemene begraafplaats) aan de Willem de Clercqstraat 97.

Egbert ten Catepark
Daar nog voor, op de voorgrond van de foto, tot links onderin de kruising, bevindt zich het Egbert ten Catepark (Egbert ten cateplantsoen) aan de Wierdensestraat.

Wijk 15 Nieuwstraat Kwartier
Luchtfoto. Nieuwstraat Kwartier. Boven de ligging van de Willem de Clercqstraat, vanaf de loop van de Almelose Aa, begint de wijk Nieuwstraat Kwartier.

Wijk 16 Ossenkoppelerhoek
Luchtfoto. Ossenkoppelerhoek. In het midden van de foto, ongeveer vanaf de brug in de Berlagelaan, ter hoogte van de afslag van de Willem de Clercqstraat naar het buitengebied, begint de wijk Ossenkoppelerhoek.
Trefwoord:Luchtfoto
Fysieke bijzonderheid: Zwart Wit
Aantal: 1
Locaties:Almelo, Berlagelaan
Almelo, Egbert ten Catelaan
Almelo, Nachtegaalstraat
Almelo, Wierdensestraat
Almelo, Willem de Clercqstraat 41
Identifier:NL-AmlHA_255_10_043
Collectie:Beeldbank Gemeentearchief Almelo

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit item

Plaats een reactie

Velden met een zijn verplichte velden.