image/svg+xml

Wijk 16 Ossenkoppelerhoek

Wijk 16 Ossenkoppelerhoek

Omschrijving:Spoorlijn Almelo-Hengelo
Luchtfoto. Windmolenbroek. Het zicht is vanaf de wijk de Riet op de spoorlijn van het traject Almelo-Hengelo, dat onder het Nijreesbos langsloopt, met de daar rechtsboven gelegen wijk de Ossenkoppelerhoek.

Weezebeek
Helemaal onderin loopt de Weezebeek, die ongeveer in het midden onder de spoorlijn doorloopt richting de Ossenkoppelerhoek en de Windmolenbroek.

Spoorwegovergang Deldensestraat
Deldensestraat. Linksonder in beeld, ter hoogte van de 'doorgesneden punt' van het Nijreesbos door de spoorlijn, bevindt zich de spoorwegovergang in de Deldensestraat.

Deldensestraat
De Deldensestraat loopt naar rechts toe schuin naar beneden, verscholen onder de bomenrij, net onder de daar gelegen boerderij.

Flats Magnoliastraat
Rechts van de Deldensstraat, daar onderin, staan de vijf flats aan de Magnoliastraat, ter hoogte van de Steffensweg, rechts van de laatste flat.

Rijksweg 35
Geheel bovenin loopt horizontaal de nieuw aangelegde rijksweg 35, waarvan het eindpunt tijdelijk de rand van Almelo is. De volgende stap zou zijn de doortrekking richting Wierden. De afslag naar beneden, in het midden bovenin in beeld, is de Henriëtte Roland Holstlaan, die aan het eind uitkomt in de Schoolstraat.

Pastoor Ossestraat
De straat die in het midden bovenin onder de Rijksweg 35 naar beneden loopt in een slinger, respectievelijk naar de Bornerbroeksestraat en de Henriëtte Roland Holstlaan, is de Pastoor Ossestraat vanaf Bornerbroek.

Woonboulevard
Weezebeeksingel. Het langwerpige wit oplichtende gebouw, rechtsboven in beeld aan de rechter zijde van de Weezebeeksingel, is de inmiddels gerealiseerde Woonboulevard. De bouw van het nieuwe stadion van Heracles, links ervan, is dan nog niet gerealiseerd.
Trefwoord:Luchtfoto
Fysieke bijzonderheid: Kleur
Auteur:Foto Slagboom en Peeters
Aantal: 1
Locaties:Almelo, A35
Almelo, Henriëtte Roland Holstlaan
Almelo, Magnoliastraat
Almelo, Steffensweg
Almelo, Weezebeeksingel
Almelo, Woonboulevard
Identifier:NL-AmlHA_236_10_001
Collectie:Beeldbank Gemeentearchief Almelo

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit item

Plaats een reactie

Velden met een zijn verplichte velden.