image/svg+xml

Wijk 12 Noorderkwartier

Wijk 12 Noorderkwartier

Omschrijving:Bedrijventerrein Dollegoor
Luchtfoto. Noorderkwartier. Het zicht is op het bedrijventerrein Dollegoor in de wijk Noorderkwartier, het gebied rechts van de spoorlijn Almelo-Deventer. Rechts achter ons loopt de wijk door tot aan de Van Rechteren Limpurgsingel en als grens met de binnenstad het kanaal Almelo-Nordhorn.

Vereniging Vislust
De spoorlijn in een bocht naar links onder de visvijver van vereniging Vislust, is het traject Almelo-Deventer. Rechts van de visvijver loopt het spoortraject Almelo-Mariënberg richting de spoorbrug over het Twentekanaal, ter hoogte van de Jollesweg links ervan.

Cebeco
Jollesweg. Het hoge gebouw ter hoogte van de Dollegoorweg aan de 1e insteekhaven, met de grote C op het dak en de blauw geschilderde bovenmuur aan de Jollesweg 4, is van de Cebeco. Inmiddels prijkt de afkorting VTL op het dak, t.w. de Verenigde Twentse Landbouwcoöperaties. De merknaam van hun product is MERVO mengvoer.

Betoncentrale Twenthe bv
Jollesweg. Het bedrijf dat erachter gevestigd is aan de Jollesweg 6, is de Betoncentrale Twenthe bv.

Philips Machinefabriek
Lelyweg. Links van de 1e insteekhaven staat het fabriekscomplex van Philips Machinefabriek aan de Lelyweg 1, nog gevestigd aan de Lelyweg, ter hoogte van de Dollegoorweg. Later zou Philips Machinefabriek zich vestigen aan de Bornsestraat 345, waar thans 2019 VDL Enabling Technologies Group Almelo bv zit.

Wijk 14 Wierdense Hoek
Luchtfoto. Wierdense Hoek. De bedrijven en scholen aan de linkerkant van het spoortraject Almelo-Deventer liggen in de wijk Wierdense Hoek, met onderaan net buiten beeld de Aalderinkssingel, die vanaf de spoorwegovergang naar links richting de Wierdensestraat loopt. Links van deze singel, gezien richting Wierdensestraat, ligt de buurt Kerkelanden en rechts ervan de buurt Aalderinkshoek. waar linksonder het spoor het zicht op is.

Otto Simon
Aalderinkssingel. Aalderinkshoek. In het bedrijfscomplex in het midden onderin aan de Aalderinkssingel zit Otto Simon, of heeft er inmiddels gezeten. Het bedrijf verhuisde naar de Schuilenburglaan 1.

Dr. D.H. Groen College
Catharina van Renneslaan. Aalderinkshoek. Links onderin staat het dr. D.H. Groen College, een christelijke middelbare technische school (mts) aan de Catharina van Renneslaan 35, op zowel de hoek van de Valeriusstraat, als de hoek van de César Franckstraat. Omstreeks 1967 was dit een school met uts-onderwijs. Het schoolgebouw is inmiddels gesloopt.

Het Noordik
Catharina van Renneslaan. Aalderinkshoek. Thans 2021 zit op deze voormalige mts-locatie de CSG Het Noordik aan de Catharina van Renneslaan 37, op de hoek van de César Franckstraat, voor het vmbo- en mavo-onderwijs.

Pius X College
Catharina van Renneslaan. Aalderinkshoek. Thans 2021 zit tevens op deze voormalige mts-locatie het Pius X College, links van het Noordik buiten beeld, aan de Catharina van Renneslaan 35, op de hoek van de Valeriusstraat, ook voor het vmbo- en mavo-onderwijs.

Pius X College
César Franckstraat. Aalderinkshoek. Linksonder deze luchtfoto, echter buiten beeld, staat het Piux X College aan de César Franckstraat 4, ook grenzend aan de Valeriusstraat, voor het havo, vwo en gymnasium.

Deken Veegerschool
César Franckstraat. Aalderinkshoek. Links, net boven het Dr. D.H. Groen College, staat de Deken G.L. Veegerschool voor basisonderwijs aan de César Franckstraat, op de hoek van de Verdilaan, een katholieke lagere school, officieel geopend op 9-10-1968. Een kenmerk was, dat de onderramen groen beplakt waren.

Chr. Techn. School (CTS)
César Franckstraat. Aalderinkshoek. Rechts van de Deken Veegerschool staat de Chr. Techn. School (CTS) aan de César Franckstraat 3. De Christelijke Technische School was een school voor Lager Technisch Onderwijs (LTS), maar ook voor LEAO-onderwijs. (later VMBO-onderwijs door het Noordik) Het schoolgebouw is inmiddels afgebroken.

VSO Het Mozaïk
César Franckstraat. Aalderinkshoek. Thans 2021 zit op de voormalige locatie van de CTS aan de César Franckstraat 3 VSO Het Mozaïk.

Het Erasmus isk
César Franckstraat. Aalderinkshoek. Onder de CTS bevindt zich een locatie waar thans 2021 het Erasmus isk (internationale schakelklas) aan de César Franckstraat 1 gevestigd is.
Trefwoord:Luchtfoto
Fysieke bijzonderheid: Kleur
Auteur:Foto Smit
Aantal: 1
Locaties:Almelo, Aalderinkssingel
Almelo, Catharina van Renneslaan 35
Almelo, Catharina van Renneslaan 37
Almelo, César Franckstraat 1
Almelo, César Franckstraat 3
Almelo, César Franckstraat 4
Almelo, Dollegoorweg
Almelo, Jollesweg 4
Almelo, Jollesweg 6
Almelo, Lelyweg 1
Almelo, Valeriusstraat
Almelo, Verdilaan
Identifier:NL-AmlHA_236_02_001
Collectie:Beeldbank Gemeentearchief Almelo

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit item

Plaats een reactie

Velden met een zijn verplichte velden.