image/svg+xml

HV04164K: Prins Bernhard bij de Stadsmuur van Hardenberg.

HV04164K: Prins Bernhard bij de Stadsmuur van Hardenberg.

Omschrijving:Foto is gemaakt in 1963. Prins Bernhard bij de historische Stadsmuur in Hardenberg. Daarvoor had Prins Bernhard het nieuwe gemeentehuis geopend. Voor bijbehorend krantenartikel zie HV04164, tekst1 en HV04164, tekst2. Prins Bernhard, samen met burgemeester De Goede (met ambtsketen). (Stadsmuur; Rijksmonument nummer: 20011).
Zijne Koninklijke Hoogheid Prins Bernhard, de eerste ereburger van Hardenberg. Het ereburgerschap was hem aangeboden op donderdag 13 juni 1963 toen hij het nieuwe raadhuis van Hardenberg opende. De locale krant schreef: een Groots moment in de historie van Hardenberg. Om precies kwart voor elf die dag landde op het weggedeelte tegenover het plein voor het nieuwe gemeentehuis van Hardenberg de helikopter waarmee de prins rechtstreeks van Soestdijk was gekomen. Ir. J.B.G.M. Ridder de Van der Schueren (commissaris der koningin in Overijssel) en burgemeester J.H. de Goede waren ter begroeting aanwezig. Omgeven door persfotografen schreed dit gezelschap vervolgens het plein op en toen zette de Koninklijke Militaire Kapel het Wilhelmus in. De prins inspecteerde vervolgens de erewacht, die werd gevormd door de eerste compagnie Garde-bataljon fuseliers 'Prinses Irene'. Op het plein waren duizenden mensen samengestroomd terwijl in de ontvangsthal binnen de vele genodigden reikhalzend naar dit moment hadden uitgezien.
De prins verrichtte de officiële opening in de raadzaal, waarna burgemeester De Goede een raadsbesluit voorlas, waarin was vervat dat Prins Bernhard het ere-burgerschap van Hardenberg was aangeboden. Ter gelegenheid hiervan kreeg de prins voorts een oorkonde met gouden legpenning aangeboden. (Bron: www.hardenberg.nl)
Deze oude stadsmuur wordt nu, september 2019, gerestaureerd.
Trefwoord:Openingen;, Politiek;, Koninklijk bezoek;, Monumenten;, Burgemeesters;, Overheid;, opening stadhuis, Bouwmanplein, stadsmuur, Groepsfoto
Periode:13/6/1963
Opmerking inhoudsdatering:13 juni 1963
Uitgever:onbekend
Bestandstype:foto
Fysieke bijzonderheid: foto;
Materiaalaanduiding: gescand origineel
Afmetingen: Breedte, 870 Hoogte, 1220
Locaties:Hardenberg
Identifier:NL-HdbHVH_HV04164K
Collectie:Historische Vereniging Hardenberg Fotocollectie

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit item

Plaats een reactie

Velden met een zijn verplichte velden.