image/svg+xml

Kinderspelen op een havezate

Kinderspelen op een havezate

In het kader van het Cultuurmenu van de gemeente Steenwijkerland heeft het CHC Land van Vollenhove basisschoolleerlingen uit de hele gemeente het lespakket ‘Kinderspelen op een Havezate’ aangeboden.

De leerlingen bezochten hierbij het CHC en leerden hoe het was om vroeger op een havezate te wonen en te leven. In twee verschillende groepen bezochten de kinderen onder leiding van een gids havezate Old Ruitenborg en gingen ze naar de plek waar vroeger kasteel De Toutenburg stond. Eenmaal weer bij het CHC aangekomen maakten de kinderen kennis met speelgoed en spelletjes van vroeger. Binnen werd er gespeeld met blokken en waren het plakken van plaatjes in boeken, windmolentjes en het maken van bouwplaten favoriet. Buiten vermaakten de kinderen zich met hoepels, stelten, tollen, knikkers en poppenwagentjes.

Maar liefst twaalf basisscholen uit de hele gemeente hebben met hun leerlingen een bezoek gebracht aan het CHC. Het lespakket ‘Kinderspelen op een havezate’ kan dan ook een succes genoemd worden. 

Trefwoorden:Kinderspelen op een havezate, Old Ruitenborg, De Toutenburg, CHC Land van Vollenhove, Cultuur Historisch Centrum Land van Vollenhove
Periode:2016
Locatie:Steenwijkerland gemeente, Vollenhove

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit item

Plaats een reactie

Velden met een zijn verplichte velden.