MijnStadMijnDorp is een project van Historisch Centrum Overijssel en is mede mogelijk gemaakt door de provincie Overijssel

Kinderspelen op een havezate

Fotoalbum

Kinderspelen op een havezate

In het kader van het Cultuurmenu van de gemeente Steenwijkerland heeft het CHC Land van Vollenhove basisschoolleerlingen uit de hele gemeente het lespakket ‘Kinderspelen op een Havezate’ aangeboden.

De leerlingen bezochten hierbij het CHC en leerden hoe het was om vroeger op een havezate te wonen en te leven. In twee verschillende groepen bezochten de kinderen onder leiding van een gids havezate Old Ruitenborg en gingen ze naar de plek waar vroeger kasteel De Toutenburg stond. Eenmaal weer bij het CHC aangekomen maakten de kinderen kennis met speelgoed en spelletjes van vroeger. Binnen werd er gespeeld met blokken en waren het plakken van plaatjes in boeken, windmolentjes en het maken van bouwplaten favoriet. Buiten vermaakten de kinderen zich met hoepels, stelten, tollen, knikkers en poppenwagentjes.

Maar liefst twaalf basisscholen uit de hele gemeente hebben met hun leerlingen een bezoek gebracht aan het CHC. Het lespakket ‘Kinderspelen op een havezate’ kan dan ook een succes genoemd worden. 

Trefwoorden:Kinderspelen op een havezate, Old Ruitenborg, De Toutenburg, CHC Land van Vollenhove, Cultuur Historisch Centrum Land van Vollenhove
Locatie:Steenwijkerland gemeente, Vollenhove
Periode:2016
dsc_1421_bb.jpg

dsc_1411_bk.jpg

dsc_1417_bk.jpg

dsc_1431_bk.jpg

dsc_1440_bk.jpg

dsc_1449_bk.jpg

dsc_1453_bk.jpg

dsc_1454_bk.jpg

dsc_1469_bk.jpg

dsc_1477_bk.jpg

dsc_1501_bk.jpg

dsc_1510_bk.jpg

Vorige pagina Volgende pagina
(Foto 1 tot en met 12 van 15)