MijnStadMijnDorp is een project van Historisch Centrum Overijssel en is mede mogelijk gemaakt door de provincie Overijssel

Expositie: Alles uit de kast

Evenement

Expositie: Alles uit de kast

“Alles uit de Kast” is de titel van de nieuwe wisselexpositie van het Stadsmuseum Vollenhove met kleding van 1850 tot 1950 uit stad en streek. Tijdens de wintersluiting is de grote hoeveelheid kleding, die in het depot van het museum aanwezig was, gesorteerd en verder geïnventariseerd. Daarna is er met de mooiste stukken een expositie ingericht.

Door de Stichting Oudheidkamer Brederwiede is er in het verleden al veel voorwerk verricht. In de tachtiger jaren hield een aantal dames zich bezig met zoveel mogelijk gegevens over de streekdracht in Brederwiede te achterhalen. De dames van de werkgroep Kleding konden hierop terug vallen.

Resultaat is nu in 2019 een prachtige tentoonstelling met jurken, kinderjurkjes, jongenskleding, herenkostuums, ondergoed, hoeden, mutsen, oorijzers, petten, sieraden en kralentasjes. Er is een complete mutsenachterwand. Speciaal is ook de kinderkleding en ander handwerk gemaakt bij 'juf' op school in de jaren 1910-1920.

Voor sommige ouderen een feest van herkenning, voor anderen een kijkje in de eeuw van groot- en overgrootouders. De vaste collectie met zijn maquettes, de voorwerpen uit de geschiedenis van Vollenhove als “Stad der Paleizen” en de Visserij, blijft een bezoek waard. Deze vaste collectie is aangevuld en de ruimte is, waar nodig, opnieuw ingericht. Ook kan men in het museum terecht voor een stadswandeling.

Openingstijden

Het museum is geopend van 13 april tot en met 26 oktober.
Open: woensdag tot en met zondag van 13.00 uur tot 17.00 uur, maandag van 10.00 uur tot 14.00 uur en de zaterdagen in juli en augustus vanaf 11.00 uur tot 17.00 uur.
Het stadsmuseum CHC Vollenhove is gevestigd aan de Bisschopstraat 36, 8325BC in Vollenhove. Tel nr. 0527-244413. Info: www.chcvollenhove.nl - ook te volgen via facebook.
Entree: volwassenen 3 euro; kinderen van 8 -12 jaar 2 euro. Donateurs hebben gratis toegang.