MijnStadMijnDorp is een project van Historisch Centrum Overijssel en is mede mogelijk gemaakt door de provincie Overijssel

Boek ZO VADER, ZO ZOON

Verhaal

Bijzonder boekje van Bennie Jolink (Normaal).

In maart 2006 ontving Bennie Jolink de Johanna van Buren Cultuurprijs vanwege zijn bijzondere verdiensten voor het bevorderen van de streektaal in de popmuziek.

Ter gelegenheid van de feestelijke gebeurtenis was in het portaal van de oude kerk van Hellendoorn een kleine tentoonstelling ingericht met vroeg werk van Bennie Jolink, die naast muzikant ook beeldend kunstenaar is.
Begin jaren zeventig, toen Jolink met een paar artistieke geestverwanten in Enschede woonde in een klein arbeiderswoninkje aan de inmiddels verdwenen Welstraat, tekende hij een stripverhaal waarin een gezagsgetrouwe vader en een hippie-achtige zoon figureren. De opmerkelijke loutering die de vader doormaakt is meesterlijk weergegeven. Het korte beeldverhaal geeft een prachtig tijdsbeeld van de roerige jaren zestig.
Het bijzondere stripverhaal is gereproduceerd in een fraai vormgegeven boekje met de titel Zo vader, zo zoon en is ingeleid door kunstcriticus Martha Haveman.

Dit boekje is alleen nog verkrijgbaar via Het Anhangerschap, de officiële fanclub van Normaal, zie www.anhangerschap.nl.

Uutgeverieje ’n Boaken, 2007
ISBN 978-90-76272-14-7