MijnStadMijnDorp is een project van Historisch Centrum Overijssel en is mede mogelijk gemaakt door de provincie Overijssel

Boek VERANDEREND HELLENDOORN

Verhaal

Op vrijdag 27 mei 2016 presenteerde Uutgeverieje 'n Boaken het boek Veranderend Hellendoorn; van omstreeks 1945 tot zeventig jaren later, samengesteld door samengesteld door Bertha Kamphuis, Adrie Kloosterman en Truus Janse van De Luu veur Old Niejs sprokkel’n en Frits van Buren, Gerhard Leestemaker en Jan Podt van de Stichting Oald Heldern De Noaberschop.

In Veranderend Hellendoorn wordt teruggekeken op pakweg de laatste vijfenzeventig jaar van het dorp. De nadruk ligt op de vele ingrijpende veranderingen in de dorpssamenleving. De zes schrijvers hebben niet alleen gezamenlijk herinneringen opgehaald, maar met vele anderen over die vervlogen tijden gesproken. Al gegevens verzamelend heeft het zestal heel wat jaren zeer belangrijk werk verricht. Veel van wat tijdens die intensieve speurtochten boven water kwam, is nu door hen vastgelegd in deze schitterende uitgave, die ruim voorzien is van uniek fotomateriaal.

De belangstelling voor dit boek was overweldigend, het was binnen enkele maanden uitverkocht.

Veranderend Hellendoorn; van omstreeks 1945 tot zeventig jaren later 
Nijverdal, Uutgeverieje ’n Boaken, 2016
325 p., ruim geïllustreerd
ISBN 978-90-76272-32-0
Prijs: € 27,50

Auteur:F. van den Berg
Trefwoorden:Geschiedenis > Algemeen
Periode:1945-2016
Locatie:Hellendoorn