MijnStadMijnDorp is een project van Historisch Centrum Overijssel en is mede mogelijk gemaakt door de provincie Overijssel

Boek TUSSEN HEUVELRUG EN REGGE

Verhaal

Maandag 13 januari 2014 was een gedenkwaardige dag voor Johan Alferink. Niets vermoedend had hij als secretaris van de Historische Kring Hellendoorn Nijverdal (HKHN) een persbericht rondgestuurd over een lezing van de HKHN over vriendenboeken. Wat hij niet wist, was dat hij op deze avond zelf een vriendenboek aangeboden zou krijgen door Uutgeverieje 'n Boaken, ter gelegenheid van zijn afscheid als bestuurslid. Het was een complete verrassing voor hem.

In het boek staan tien artikelen over natuur, geschiedenis en streektaal van de gemeente Hellendoorn. Behandeld worden onder meer de Reggeherstelprojecten, paddenstoelen en de geschiedenis van de afdeling Hellendoorn-Nijverdal van het IVN. Verder bevat het boekje een korte levensschets van de Nijverdalse streektaaldichter Fije van der Werfhorst en een boeiend verhaal over de totstandkoming van het Gebouw voor Christelijke Belangen, beter bekend als het Spoortheater, dat inmiddels gesloopt is. Aan de hand van een geschilderd portret wordt het leven belicht van abdis Mechteld Schaep. En een foto van twee kalkovens aan het Overijssels Kanaal was het uitgangspunt voor een zoektocht naar industriële bedrijvigheid in Daarlerveen voor het jaar 1940.

Dit boek is te koop bij de boekhandels Westerhof en Bruna in Nijverdal en Primera Hofman in Hellendoorn. Bestellen kan ook via uutgeverieje.boaken@gmail.com.

Uutgeverieje ’n Boaken, 2014
Titel: Tussen Heuvelrug en Regge. Een vriendenboek aangeboden aan Johan Alferink
ISBN: 978-90-76272-28-3
92 pagina’s, ruim geïllustreerd
Prijs: € 12,50; leden van de HKHN betalen een speciale ledenprijs van €10,-.

Trefwoorden:Kalkovens, Sallandse Heuvelrug, Regge, Paddenstoelen
Personen:Mechteld Schaep, Maria Sybilla Merian
Periode:1900-2000
Locatie:Hellendoorn gemeente