MijnStadMijnDorp is een project van Historisch Centrum Overijssel en is mede mogelijk gemaakt door de provincie Overijssel

Boek NOESELLAAND

Verhaal

Verzamelde verhalen en gedichten van Willem van Noesel.

Op woensdag 19 oktober 2011 presenteerde Uutgeverieje 'n Boaken het boek Noesellaand, geschreven door Willem van Noesel.

Willem van Noesel (pseudoniem van Willem Frederiks) schreef jarenlang elke week een stukje in het dialect met foto in het Twents Volksblad, later in het Rijssens Nieuwsblad. Vanaf 1993 verscheen jaarlijks de bekende Willem van Noeselkalender. In november 2014 overleed hij op 70-jarige leeftijd.

De bundel Noesellaand bevat een ruime keuze uit zijn gedichten en verhalen en is geïllustreerd met een vijftigtal foto’s, gemaakt door hemzelf. Daarnaast zijn een aantal schilderijen van zijn dochter Ping opgenomen.

Willem van Noesel beschouwde Noesellaand als zijn belangrijkste werk. In ruim 180 pagina's wordt zijn hele schrijverschap zichtbaar. Zijn gedichten en verhalen zijn zeer toegankelijk, ook voor hen die het dialect niet machtig zijn. Zijn werk wordt gekenmerkt door humor en nostalgie. In veel van zijn gedichten komt een wat verlegen,  gereformeerde jongen naar voren die voorzichtige, onbeholpen stappen zet op het terrein van de liefde.

In 2005 kreeg Willem van Noesel de Cultuurprijs van de gemeente Hellendoorn.
Deze mooie bundel verhalen en gedichten maakt duidelijk waarom.

Dit boek is verkrijgbaar bij de boekhandels in Hellendoorn en Nijverdal. Bestellen kan ook door een e-mail te sturen naar uutgeverieje.boaken@gmail.com.

Titel: Willem van Noesel, Noesellaand
ISBN: 978-90-76272-00-9
Omvang: 184 pagina’s, full colour geïllustreerd, ruim 50 foto’s
Formaat 17 x 24 cm, staand
Bindwijze: genaaid gebonden
In prijs verlaagd: van € 18,95 voor € 9,90

Trefwoorden:Streektaal
Personen:Willem van Noesel, Willem Frederiks
Periode:1900-2100
Locatie:Nijverdal