MijnStadMijnDorp is een project van Historisch Centrum Overijssel en is mede mogelijk gemaakt door de Provincie Overijssel.

Boek CANON VAN DE GEMEENTE HELLENDOORN

Verhaal

Op zondag 14 september 2013 presenteerde Uutgeverieje ’n Boaken het boek Canon van de gemeente Hellendoorn. Het is geschreven door: Johan Alferink, Janet Elshof, Robert Kemper Alferink, Evelyn Ligtenberg, Bennie Marsman, Ank Phijffers; m.m.v. Merith Lebbink en Dinand Webbink, allen lid van de Historische Kring Hellendoorn-Nijverdal.

De Canon van de gemeente Hellendoorn schetst in ruim vijftig hoofdstukken een rijk geschakeerd beeld van de geschiedenis van de gemeente. De auteurs nemen u mee naar een knuppelbrug in het veen, een doopvont uit Daarle en het Mirakel van Hellendoorn. Maar er zijn niet alleen verhalen uit heel vroege tijden. Ook het ontstaan van Nijverdal, de verwoestende brand van Hellendoorn en de lotgevallen van de leden van de Fiene Karke komen aan bod. De twintigste eeuw is vertegenwoordigd met bijvoorbeeld de aanleg van de Toeristenweg, Caraco IJs, de Lantaarn en de komst van de Molukkers.

In ruim vijftig hoofdstukken wordt de hele geschiedenis van de gemeente Hellendoorn behandeld, met aandacht voor politieke, economische, culturele, sociale en religieuze aspecten.

De belangstelling voor dit boek was overweldigend, het was binnen korte tijd uitverkocht.

Titel: Canon van de gemeente Hellendoorn
Uutgeverieje ’n Boaken 2013
119 pagina’s, ruim geïllustreerd
ISBN/EAN 978-90-76272-27-6

Trefwoorden:Canon
Locatie:Hellendoorn gemeente
Digitaliseren Embed
Digitaliseren
Embed