MijnStadMijnDorp is een project van Historisch Centrum Overijssel en is mede mogelijk gemaakt door de provincie Overijssel

Boek 'Allemaal SAMen'

Verhaal

Zondagmiddag 24 april 2016 presenteerde uutgeverieje ’n Boaken haar boek: Allemaal SAMen, geschreven door Danielle Samuel.

Allemaal SAMen zou vijf generaties in het hart raken, als dat nog kon. Het gezin Samuel Prins is gehavend en verscheurd door verdriet. De oma in het verhaal is de jongste dochter die na de oorlog werd geboren en opgroeide in een getraumatiseerd gezin, vrijwel zonder familie.
Zij vertelt aan haar kleinzoon Sam dit verhaal, geïnspireerd door het verleden maar vooral door de toekomst, dankbaar voor het feit dat zij wél oma mag zijn. Dit nieuwe leven heelt langzaam maar zeker de geslagen wond. Ontroerend, verdrietig en vertederend.

Allemaal SAMen laat zien hoe de tweede generatie omgaat met de trauma’s van de Shoah. De uitgave van dit document levert een belangrijke bijdrage aan de naoorlogse geschiedenis, niet alleen aan die van Nijverdal.

Dit boek is verkrijgbaar bij de boekhandels in Hellendoorn en Nijverdal. Bestellen kan ook via uutgeverieje.boaken@gmail.com.

Danielle Samuel, Allemaal SAMen
Nijverdal, Uutgeverieje ’n Boaken, 2016.
134 p.
ISBN 978-90-76272-33-7 
Prijs: € 12,50

Trefwoorden:Tweede Wereldoorlog, Joden, Wederopbouw
Periode:1940-2016
Locatie:Nijverdal