image/svg+xml

Avondwandelvierdaagse

Verhaal

Avondwandelvierdaagse

Plaatje bij verhaal: dsc08292.jpg

Wandelen in Steenwijk

Op maandag 12 juni 2017 begon de 64e editie van de Avondwandelvierdaagse in Steenwijk. Op donderdag 15 juni was de Sloatvond. Vier avonden wandelen onder de meest ideale weersomstandigheden. 

Dit jaar de 64e editie en in 2018 derhalve de 65e keer dat er in Steenwijk in deze vorm gewandeld wordt. Het evenment is dan allerminst toe aan pensioen gelet op de enorme belangstelling die er was. Hoe de wandelvierdaagse precies is ontstaan is lastig te achterhalen. Het kan een verlegnstuk zijn van het vak lichamelijke opvoeding, dat beperkte zich tot een uurtje per week. De wandelvierdaagse is dan een betere methode om leerlingen in beweging te krijgen over afstanden van 5 en 10 kilometer. De avondvoerdaagse in Amsterdam werd gezien als voorbereiding op de Nijmeegse Vierdaagse. Maar met vier keer 5 of 10 kilometer bouw je nog niet die conditie op die nodig is om Nijmegen uit te lopen. Bovendien lijkt het erg onwaarschijnlijk dat schoolleerlingen massaal ,,Nijmegen" lopen. 

In Steenwijk is het mogelijk om uit vier afstanden te kiezen: 5, 10, 15 of zelfs 20 km. per avond. Dat je als loper van de 20 km. een probleem hebt om de laatste kilometers af te leggen is wel duidelijk: nadat de laatste groepen vanaf de Kallenkoter allee naar de Meppelerweg en de Markt gaan sluit de toeschouwersstroom zich daar massaal bij aan en raakt de looproute een beetje verstopt.  Hoe dat in 2018 gaat als het een jublieumjaar is nu nog een vraag waar een logistiek antwoord op moet komen.

Het plezier in Steenwijk was er niet minder om zowel bij de wandelaars als bij de duizenden toeschouwers die op de Slotavond langs de weg stonden om de wandelaars binnen te halen. De vergelijking van de Meppelerweg in Steenwijk en de Sint Annastraat in Nijmegen is makkelijk te maken. Op de markt was een defilé langs het College van Burgemeester en Wethouders en dan was daar het lintje. 

Bijdrage geplaatst: 20 juni 2017

afbeeldingen: auteur

 

Trefwoorden:WANDELEN
Periode:12/6/2017-15/6/2017

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit item

Plaats een reactie

Velden met een zijn verplichte velden.