image/svg+xml

Presentatie 30 maart 2020 de V-1 lanceerbaan in het Haarbos”.

Nieuwsbericht

Presentatie 30 maart 2020 de V-1 lanceerbaan in het Haarbos”.

  • Geplaatst door
Plaatje bij nieuwsbericht: V-1 Lanceerbaan.jpg

Na presentaties over “Het verzet kraakt”, ”De Kersttrein van Wierden”, “Neergestorte vliegtuigen in Wierden” en “Het verzet in en om Wierden” in het kader van de viering van 75 jaar bevrijding volgt op maandag 30 maart a.s. de vijfde.

Deze presentatie wordt gegeven door Cees Hoogendijk en heeft als thema “de V-1 lanceerbaan in het Haarbos”.

Ingegaan wordt onder meer op de ontwikkeling van dit bijzondere wapen (de voorloper van de huidige kruisraket), de toegepaste techniek, de werking van het wapen en het beoogde doel van de bezetters. Aanvankelijk was dat doel met name Londen vanuit lanceerplaatsen langs de Franse kust. Maar na de geallieerde invasie in Normandië en hun opmars door Europa werd het doel voornamelijk de havens van Antwerpen. De lanceringen vanuit Oost Nederland waren gericht op deze enige grote zeehaven in geallieerde handen welke voor hen van logistiek levensbelang was, zo ook die vanuit het Haarbos. De bouw en de gevolgen voor de omwonenden van de V-1-baan in het Haarbos worden eveneens behandeld, naast de vaak treurige gevolgen die de talrijke mislukte lanceringen met zich mee brachten.

De locatie is het Ontmoetingscentrum aan de Spoorstraat in Wierden, de aanvang is 20.00 uur, inloop vanaf 19.30 uur. De entreeprijs bedraagt € 3,50 p.p., donateurs van de HKW hebben gratis toegang.

De volgende en laatste presentatie in het kader van de viering van 75 jaar bevrijding is op woensdag 8 april met als titel “De bevrijding van Wierden”: vijf dagen felle strijd door het Canadese Algonquin Regiment en de nog steeds bestaande relaties van de Algonquins met Wierden.

De locatie, aanvangstijd, toegang, enz. voor alle presentaties is zoals hier boven vermeld.

Er bestaat ook de mogelijkheid om deze presentaties te houden voor besloten groepen zoals verenigingen, clubs, scholen (aangepaste gastlessen) en andere belangstellenden. Informatie hier over kunt u inwinnen email keeskroon@hetnet.nl.

Periode:30/3/2020

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit item

Plaats een reactie

Velden met een zijn verplichte velden.