image/svg+xml

DE BEVRIJDING VAN WIERDEN.

Nieuwsbericht

DE BEVRIJDING VAN WIERDEN.

Plaatje bij nieuwsbericht: Persbericht 22 maart 2022 foto 1.jpg

DE BEVRIJDING VAN WIERDEN.

Als ‘aanloop’ naar alle festiviteiten en evenementen in het kader van ‘Vier de vrijheid’ (75 jaar bevrijding), werden onder auspiciën van de Historische Kring Wederden reeds een aantal presentaties in 2019 gegeven en een tweetal eerder dit jaar.

De eerstvolgende presentatie (en tevens de laatste) in deze ‘aanloop’ vindt plaats op donderdagavond 24 maart, door Kees Kroon over de bevrijding van Wierden door het Canadese Algonquin Regiment.

Wierden is de enige plaats in onze omgeving waar destijds meerdere dagen om is gevochten tussen de Canadezen en de Duitse bezetters.

Ingegaan wordt op het verloop van die strijd tussen 5 en 9 april 1945, die door de Canadezen wel ‘The fight for Wierden’ wordt genoemd. Het geheel zal van zowel Canadese als Duitse zijde worden belicht d.m.v. de nodige foto’s en landkaarten.

Ook wordt aandacht besteed aan het verblijf van het regiment in en om Wierdentijdens de zomer van 1945, toen het wachtte op terugkeer naar Canada. Tijdens die zomer ontstonden warme banden tussen de Wierdense bevolking en de Algonquins, die tot op de dag van vandaag nog steeds in takt worden gehouden, onder meer door bezoeken van  veteranen, nazaten en/of familieleden.

Locatie: Ontmoetings Centrum aan de Spoorstraat.

Aanvang: 20.00 uur, inloop vanaf 19.30 uur.

Toegang: € 3,50 p.p., donateurs van de HKW gratis.

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit item

Plaats een reactie

Velden met een zijn verplichte velden.