image/svg+xml

Wijk 15 Nieuwstraat Kwartier

Wijk 15 Nieuwstraat Kwartier

Omschrijving:Spoorlijn
Luchtfoto. Nieuwstraat Kwartier. Rechts in het midden bevindt zich het Nieuwstraat Kwartier, aan de bovenkant afgeschermd door de spoorlijn die in het midden door het beeld loopt. De linkergrens is de groene bebossing in het midden ter hoogte van de Almelose Aa, die daar schuin naar beneden loopt.

GEW-bedrijf
De witte gasbol ter hoogte van de spoorlijn en direct rechts van de Almelose Aa is van het GEW-bedrijf aan de Rohofstraat, op de hoek van de Veldkampsweg. De weg die enigszins schuin weg loopt linksonder de gasbol is de Rohofstraat, die rechts uitkomt in de Nieuwstraat, die in het midden naar beneden loopt.

Nachtegaalstraat
Daaronder loopt parallel aan de Rohofstraat, vanaf de bebossing met de Egbert ten Catelaan, de Nachtegaalstraat, ook richting het eindpunt van de Nieuwstraat, waar de straat ter hoogte van de vier flats onder in beeld overgaat in de Schoolstraat.

Wijk 16 Ossenkoppelerhoek
Luchtfoto. Ossenkoppelerhoek. De bovengrenslijn van de Ossenkoppelerhoek die onder het Nieuwstraat Kwartier ligt, is de lijn van de Schoolstraat en de spoorlijn. Links onderin loopt bij de bebossingrand de Willem de Clercqstraat, die vanaf de brug over de Almelose Aa naar beneden, echter buiten beeld, overgaat in de Berlagelaan.

Wijk 14 Wierdense Hoek
Luchtfoto. Wierdense Hoek. Links van de Almelose Aa begint de wijk Wierdense Hoek, met de bebossing links, ook met als bovengrens het spoor.
Fysieke bijzonderheid: Kleur
Aantal: 1
Locaties:Almelo, Berlagelaan
Almelo, Egbert ten Catelaan
Almelo, Nachtegaalstraat
Almelo, Nieuwstraat
Almelo, Rohofstraat
Almelo, Schoolstraat
Almelo, Veldkampsweg
Almelo, Willem de Clercqstraat
Identifier:NL-AmlHA_975_07_060
Collectie:Beeldbank Gemeentearchief Almelo

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit item

Plaats een reactie

Velden met een zijn verplichte velden.