image/svg+xml

Wijk 10 Binnenstad

Wijk 10 Binnenstad

Omschrijving:Spoorlijn
Luchtfoto. Binnenstad. Overzicht van de binnenstad boven de spoorlijn. Op de voorgrond gaat de Wierdensestraat via de verkeerstunnel Wierdensestraat onder het spoor door. De straat er parallel nog voor is de Bellavistastraat, die uitkomt in de Nieuwe Sligtestraat, die in een bocht naar links over de tunnel richting de Parallelweg loopt.

Woningen Nieuwe Sligtedwarsstraat
Nieuwe Sligtedwarsstraat. De rij woningen onderin in beeld, rechts van de bosschage, zijn de woningen die staan aan de Nieuwe Sligtedwarsstraat. Het is geheel links een doodlopend straatje, dat rechts, net buiten beeld, uitkomt in de Nieuwe Sligtestraat langs het spoor.

Woningen Poulinkdwarsstraat
Poulinkdwarsstraat. Ongeveer in het midden van deze Nieuwe Sligtedwarsstraat is bovenin een afslag naar de Poulinkdwarsstraat, die naar boven loopt en uitkomt in de Bellavistastraat. Zowel de Nieuwe Sligtedwarsstraat, als de Poulinkdwarsstraat zijn inmiddels verdwenen, omdat alle woningen en een winkelpand daar zijn afgebroken.

Yunus Emre Moskee
Bellavistastraat. Op dit terrein wordt anno 2022 een nieuwe Yunus Emre Moskee gebouwd aan de Bellavistastraat, op de hoek van de Nieuwe Sligtestraat.

Belastingkantoor
In het midden, net over het spoor, staat het belastingkantoor aan de Burgemeester Raveslootsingel, op de hoek van de Poulinkstraat. Links van het belastingkantoor loopt de Adastraat.

Garage Zuiderwijk
Poulinkstraat. Rechts, in het verlengde van het belastingkantoor, in het midden onderin grenzend aan het spoor, is het terrein van Garage Zuiderwijk aan de Poulinkstraat nog te zien, met het grijze puntdak. Rechts van garage Zuiderwijk is de afslag naar beneden van de 1e Sligtestraat.

Stadhuis Stadhuisplein
Stadhuisplein. Links boven, ook in het verlengde van het belastingkantoor, staat het stadhuis aan het Stadhuisplein. Rondom dit gebouw is de stadssanering nog in volle gang, ten zuiden van de Boddenstraat en de westkant van de Hagengracht.
Fysieke bijzonderheid: Kleur
Aantal: 1
Locaties:Almelo, Adastraat
Almelo, Bellavistastraat
Almelo, Burgemeester Raveslootsingel
Almelo, Nieuwe Sligtestraat
Almelo, Poulinkstraat
Almelo, Wierdensestraat
Identifier:NL-AmlHA_975_07_057
Collectie:Beeldbank Gemeentearchief Almelo

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit item

Plaats een reactie

Velden met een zijn verplichte velden.