image/svg+xml

Wijk 15 Nieuwstraat Kwartier

Wijk 15 Nieuwstraat Kwartier

Omschrijving:Spoorlijn
Luchtfoto. Nieuwstraat Kwartier. Op de voorgrond, afgeschermd aan de bovenkant door de spoorlijn ligt de wijk Nieuwstraat Kwartier. De linkergrens is de Almelose Aa, die vanuit het midden onder het spoor naar beneden doorloopt, in een bocht naar links.

GEW-bedrijf
Rohofstraat. Direct rechts van de Almelose Aa bevindt zich aangrenzend het terrein van het GEW-bedrijf aan de Rohofstraat 83, op de hoek van de Veldkampsweg. Op het terrein staat bovenaan de witte gasbol en direct daaronder het gebouw van de voormalige gasfabriek, dat inmiddels afgebroken is. Links onderin aan de Rohofstraat staat het kantoor, dat er thans 2020 nog altijd staat, met de naam Cogas.

Leeuwarder Textiel Maatschappij
Veldkampsweg. Naast het gasfabriekterrein loopt de Veldkampsweg, met rechts daarvan het fabriekscomplex van de Leeuwarder Textiel Maatschappij (ELTEM / LTM) aan de Veldkampsweg 24. Rechts grenst dit terrein aan de straat Achter de Molen, die parallel aan de Veldkampsweg loopt.

Jitze de Boer, oud ijzer en papier
Rohofstraat. Net onder de textielfabriek, achter de huizen aan de Rohofstraat, bevindt zich het opslagterrein van oud ijzer- en papierhandelaar Jitze de Boer aan de Rohofstraat, het donker bruin kleurige gebied.

Korenmolen de Hoop
Nieuwstraat. Uiterst rechts daarvan is de Nieuwstraat te zien, die in dezelfde richting loopt. Aan de linkerkant van die straat staat Korenmolen de Hoop.

Wijk 10 Binnenstad.
Belastingkantoor
Luchtfoto. Binnenstad. Boven het spoor bevindt zicht de wijk Binnenstad, met links in beeld het belastingkantoor aan de Burgemeester Raveslootsingel, op de hoek van de Poulinkstraat. Als je daar inzoemt, is te zien, dat deze singel nog niet is doorgetrokken langs het spoor richting de Zuiderstraat en de Violierstraat, maar dat het eindpunt nog de Poulinkstraat is.
Fysieke bijzonderheid: Kleur
Aantal: 1
Locaties:Almelo, Achter de Molen
Almelo, Burgemeester Raveslootsingel
Almelo, Nieuwstraat
Almelo, Poulinkstraat
Almelo, Rohofstraat 83
Almelo, Veldkampsweg 24
Identifier:NL-AmlHA_975_05_049
Collectie:Beeldbank Gemeentearchief Almelo

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit item

Plaats een reactie

Velden met een zijn verplichte velden.