image/svg+xml

Paardenstal burgemeester mr. J. van Riemsdijk

Paardenstal burgemeester mr. J. van Riemsdijk

Omschrijving:Hofstraat. De Hofstraat, met links aan het eind de afslag naar de Grotestraat. In het midden van het rijtje panden staat een pandje met een puntgevel met een houten top, dat oorspronkelijk de paardenstal van burgemeester mr. J. van Riemsdijk is geweest.

Robbenhaarshuis
Voormalige burgemeesterswoning mr. J. van Riemsdijk
Hofstraat. Ertegenover staat de inmiddels 250 jaar oude burgemeesterswoning aan de Hofstraat 3 (later Koornmarkt 19), beter bekend als het Robbenhaarshuis.

Pand Mendels
Hofstraat. Geheel rechts is het pand van Mendels, dat later in gebruik zou worden genomen door Pieter Berntsen meubelen, gevestigd aan de Grotestraat 86.

Sanering Oude Markt
Grotestraat. Uiterst links is op de achtergrond nog een gedeelte van de Twentsche Bank (later ABN Bank) aan de Wierdensestraat 2, op de hoek van de Waag te zien. Doordat er nu vrij zicht over de Oude Markt is vanaf de Hofstraat, betekent het dat de winkeliers aan de Oude Markt inmiddels gesaneerd zijn en dat de panden daar afgebroken zijn. Dat geldt ook voor de winkeliers gelegen tussen de Werfstraat en de hoek van de Wierdensestraat met de Oude Markt, waar café N. Tijink op de hoek stond.
Fysieke bijzonderheid: Kleur
Auteur:A. Moelard
Aantal: 1
Locaties:Almelo, Grotestraat
Almelo, Hofstraat 3
Almelo, Koornmarkt 19
Almelo, Oude Markt
Identifier:NL-AmlHA_951_09_094
Collectie:Beeldbank Gemeentearchief Almelo

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit item

Plaats een reactie

Velden met een zijn verplichte velden.