image/svg+xml

Wijk 14 Wierdense Hoek

Wijk 14 Wierdense Hoek

Omschrijving:Aalderinkshoek
Luchtfoto. Wierdense Hoek. Links van de spoorlijn van het traject Almelo-Deventer bevindt zich de buurt Aalderinkshoek in de wijk Wierdense Hoek. Het zicht is ongeveer vanaf de Aalderinkssingel, onderaan buiten beeld ter hoogte van de spoorwegovergang in de Aalderinkssingel, rechts ook buiten beeld.

Flats t.h.v. de Tsjaikowskystraat
De drie flats op de achtergrond staan van links naar rechts respectievelijk aan de Smetanastraat, Bartókstraat en de Rachmaninofstraat. De lange straat eronder is de Tsjaikowskystraat. Daarvoor lopen parallel de Chopinstraat en de Verdilaan.

Chr. Techn. School (CTS)
César Franckstraat. De school rechtsonder in beeld, net voor de groenstrook bij het spoor, is de Chr. Techn. School (CTS) aan de César Franckstraat 3. De Christelijke Technische School was een school voor Lager Technisch Onderwijs (LTS).

Deken Veegerschool
Verdilaan. De kleinere lagere school met een grijs dak tegenover de CTS is de katholieke Deken Veegerschool, gekenmerkt door groene beplakte onderramen, aan de Verdilaan, op de hoek van de César Franckstraat.

Aalderinkshoekschool
Verdilaan. In het midden onderin staat een identiek aan de Deken Veeger gebouwde school, t.w. de algemene Aalderinkshoekschool, gekenmerkt door blauwe beplakte onderramen.

Dr. D.H. Groen College
Catharina van Renneslaan. Geheel rechts onderin is nog een glimp te zien van het dr. D.H. Groen College, een christelijke middelbare technische school (mts) aan de Catharina van Renneslaan 35, op zowel de hoek van de Valeriusstraat, als de hoek van de César Franckstraat. Omstreeks 1967 was dit een school met uts-onderwijs. Het schoolgebouw is inmiddels gesloopt.

Spoorwegovergang Aalderinkssingel
Aalderinkssingel. Helemaal rechts onderin, rechts buiten beeld, bevindt zich de spoorwegovergang aan de Aalderinkssingel.

Schuilenburgsingel
Aan de bovenkant van de wijk moet de Schuilenburgsingel nog worden aangelegd, die direct boven de visvijver komt te liggen, rechtsonder in beeld en zijn weg vervolgt over het Overijssels kanaal, via de nog aan te leggen brug in de Schuilenburgsingel (Dollegoorbrug).

Wijk 12 Noorderkwartier
Bedrijventerrein Dollegoor
Dollegoorweg. Boven de spoorlijn Almelo-Deventer ligt het bedrijventerrein Dollegoor aan de Dollegoorweg. Daarboven aan het bedrijventerrein ligt het Twentekanaal met de drie insteekhavens.

Spoorlijn Almelo-Mariënberg
Jollesweg. Helemaal rechts is de spoorbrug over het Twentekanaal te zien van het traject Almelo-Mariënberg, ter hoogte van de Jollesweg.

Visvereniging Vislust
Luchtfoto. Noorderkwartier. De plas rechts aan de andere kant van het spoor, is het visdomein van visvereniging Vislust.
Aantal: 1
Locaties:Almelo, Aalderinkssingel
Almelo, Bartókstraat
Almelo, César Franckstraat 3
Almelo, Chopinstraat
Almelo, Rachmaninofstraat
Almelo, Smetanastraat
Almelo, Tsjaikowskystraat
Almelo, Verdilaan
Identifier:NL-AmlHA_950_99_106
Collectie:Beeldbank Gemeentearchief Almelo

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit item

Plaats een reactie

Velden met een zijn verplichte velden.