image/svg+xml

Wijk 15 Nieuwstraat kwartier

Wijk 15 Nieuwstraat kwartier

Omschrijving:Goossenmaatspark
Luchtfoto. Nieuwstraat Kwartier. Op de voorgrond ligt de wijk Nieuwstraat, dat bovenaan door het spoor wordt omsloten en rechts door de daar omhoog lopende Schoolstraat. De groenstrook in het midden is het Goossenmaatspark, dat bovenaan omsloten wordt door de Elzenstraat, links door de Iepenstraat, rechts door de Wilgenstraat en aan de onderkant door de Platanenstraat.

Hagedoornschool
Schoolstraat. Rechts van het park en direct onder de spoorwegovergang Schoolstraat-Violierstraat, staat de voormalige Hagedoornschool aan de Schoolstraat, die inmiddels is afgebroken. Het gaat om het langwerpige gebouw, met een grijs dak. De Hagedoornschool is inmiddels verhuisd naar een nieuw schoolgebouw aan de Wilgenstraat 11.

Appartementencomplex de Wonde
Wondedwarsweg. In het midden onderin staat het appartementencomplex de Wonde aan de Wondedwarsweg, op de hoek van de Platanenstraat.

Wijk 11 De Riet
Spoorlijn Almelo-Hengelo
Luchtfoto. De Riet. Boven het spoor ligt de wijk de Riet. Aan het eind van de Schoolstraat, ter hoogte van de voornoemde Hagedoornschool, gaat het direct over het spoor verder in de Violierstraat.

Woonzorgcentrum de Koppel
Brouwerijstraat. Daar direct links staat het woonzorgcentrum de Koppel aan de Brouwerijstraat 1, tevens grenzend aan de Bornerbroeksestraat en de Violierstraat.

Sint Egbertuskerk
Bornerbroeksestraat. Links van de Koppel staat de Sint Egbertuskerk aan de Bornerbroeksestraat 160, op de hoek van de Arendsboerweg.

Kolkschool
Bornerbroeksestraat. Geheel links in beeld, ter hoogte van de Koppel in een rechte lijn, staat de Kolkschool aan de Bornerbroeksestraat 19, op de hoek van de Kolkstraat, met de grote boom er nog links voor.
Aantal: 1
Locaties:Almelo, Arendsboerweg
Almelo, Bornerbroeksestraat 160
Almelo, Brouwerijstraat 1
Almelo, Elzenstraat
Almelo, Iepenstraat
Almelo, Platanenstraat
Almelo, Schoolstraat
Almelo, Violierstraat
Almelo, Wilgenstraat
Identifier:NL-AmlHA_950_99_056
Collectie:Beeldbank Gemeentearchief Almelo

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit item

Plaats een reactie

Velden met een zijn verplichte velden.