image/svg+xml

Wijk 11 De Riet

Wijk 11 De Riet

Omschrijving:Luchtfoto. De Riet. Rechts vande spoorlijn onderaan bevindt zich de wijk de Riet, die aan de bovenkant afgeschermd wordt door de Zuiderstraat en een een deel van de Bornerbroeksestraat, dat naar boven loopt richting de Bornsestraat.

Sint Egbertuskerk
Bornerbroeksestraat. Rechts onderin is de Sint Egbertuskerk aan de Bornerbroeksestraat 160, op de hoek van de Arendsboerweg te zien.

Burgemeester Raveslootsingel
Parallel aan de spoorlijn, er vlak langs, is te zien dat de doortrekking van de Burgemeester Raveslootsingel vanaf het belastingkantoor, op het moment van de foto nog toekomstmuziek is.

Wijk 10 Binnenstad
Bendien-Smits
Luchtfoto. Binnenstad. In het midden van de foto, t.w. de zuidelijke binnenstad, staan de beide fabriekscomplexen, o.a. het gebouw met het donkere dak, van Bendien-Smits aan de Holtjesstraat en de Prinsenstraat.

Textiel- en lederfabriek G.J. Gast Jr.
Fortstraat. De fabriekspijp daarboven, tegen de bosrand van het Landgoed Huize Almelo aan, is van Textiel- en lederfabriek G.J. Gast Jr., een leerlooierij aan de Fortstraat 2-4.

Prinses Irene Ziekenhuis
Boerhaavelaan. Het hoge gebouw rechts ervan aan de Boerhaavelaan 1, is het nieuwe Prinses Irene Ziekenhuis waar, zoals de zwenkkraan laat zien, nog volop aan gebouwd wordt.

Sint Elisabeth Ziekenhuis
Hofkampstraat. Het grasveld linksonder het ziekenhuis, met de oplichtende wandelpaden, is van het Sint Elisabeth Ziekenhuis aan de Hofkampstraat 50.

Stadhuis Stadhuisplein
Stadhuisplein. Sanering. Linksboven is nog net het lichtgekleurde nieuwe stadhuis te zien aan het Stadhuisplein 1, op de hoek van het Baken. De verdere afbraak daar rechts van het stadhuis in het Schalderoi-gebied, aan de westkant van de Hagengracht moet nog afgerond worden, want o.a. de Koningin Wilhelminaschool met het gymnastieklokaal aan de Hagengracht en het Schalderoi, met het dubbele rode dak, moet nog worden afgebroken.

Wijk 15 Nieuwstraat Kwartier
Goossenmaatspark
Luchtfoto. Nieuwstraat Kwartier. Links onderin, en links van de spoorlijn ligt de wijk Nieuwstraat Kwartier, met geheel onderin het Goossenmaatspark, dat aan de bovenkant grenst aan de Elzenstraat. Daarboven loopt de Goossenmaatsweg schuin weg naar boven en komt uit in de Nieuwstraat. Parallel aan de onderkant van het spoor loopt de Ambtstraat.
Aantal: 1
Locaties:Almelo, Ambtstraat
Almelo, Arendsboerweg
Almelo, Boerhaavelaan 1
Almelo, Bornerbroeksestraat 160
Almelo, Bornsestraat
Almelo, Burgemeester Raveslootsingel
Almelo, Elzenstraat
Almelo, Fortstraat 2-4
Almelo, Goossenmaatsweg
Almelo, Holtjesstraat
Almelo, Nieuwstraat
Almelo, Prinsenstraat
Almelo, Zuiderstraat
Identifier:NL-AmlHA_950_99_053
Collectie:Beeldbank Gemeentearchief Almelo

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit item

Plaats een reactie

Velden met een zijn verplichte velden.