image/svg+xml

Wijk 12 Noorderkwartier

Wijk 12 Noorderkwartier

Omschrijving:Kruising Van Rechteren Limpurgsingel en Sluitersveldssingel
Luchtfoto. Noorderkwartier. Op de voorgrond, voor de Van Rechteren Limpurgsingel, die in het midden boven horizontaal langsloopt, ligt de wijk Noorderkwartier, links gelegen van het het kanaal Almelo-Nordhorn. De buurt rechts op de voorgrond heet Parkweg en omgeving.

Bejaardentehuis de Klokkenbelt
Vriezenveenseweg. Linksonder staat het bejaardentehuis de Klokkenbelt aan de Vriezenveenseweg.

Eugeria
Ootmarsumsestraat. Aan de overkant van de Vriezenveenseweg, op de hoek van de Ootmarsumsestraat staat verpleeginrichting Eugeria. Daar linksboven, aan de Roskamstraat, ter hoogte van de kruising van de Van Rechteren Limpurgsingel met de Sluitersveldssingel, vindt een grote verbouwing / nieuwbouw plaats.

Sint Paul LTS
Sluitersveldssingel. Links van de bouwput, aan de overkant van de Sluitersveldssingel, staat de voormalige Sint Paul LTS aan de Sluitersveldssingel 2, op de hoek van de Vriezenveenseweg. De school diende de laatste jaren als sublocatie van de Pius. Het gebouw is in 2008 gesloopt en heeft plaats moeten maken voor nieuwbouw van de school PRO Erasmus, de opvolger van 't Heetveld.

Brug Ootmarsumsestraat
Ootmarsumsestraat. Rechts onderin ter hoogte van het kanaal Almelo-Nordhorn loopt de Ootmarsumsestraat over de brug in de Ootmarsumsestraat naar links, richting de afslag naar de Vriezenveenseweg, ter hoogte van bejaardentehuis de Klokkenbelt.

Viaduct Van Rechteren Limpurgsingel
Van Rechteren Limpurgsingel. Verderop is het viaduct in de Van Rechteren Limpurgsingel te zien over het kanaal Almelo-Nordhorn en de Sluiskade Noordzijde en de Sluiskade Zuidzijde.

Wijk 13 Sluitersveld
Luchtfoto. Sluitersveld. Boven Eugeria, rechts en boven de Van Rechteren Limpurgsingel, ligt het zwembad het Sportpark aan de Sluiskade 126.

Textielfabriek Hedeman
Fabrieksstraat. Boven het zwembad is nog het voormalige fabriekscomplex van Textielfabriek Hedeman te zien aan de Fabrieksstraat, ter hoogte van de Ootmarsumsestraat. Rechts grenst het complex aan het kanaal Almelo-Nordhorn.

Wijk 13 Sluitersveld
Luchtfoto. Sluitersveld. Boven de singel begint de wijk het Sluitersveld, met rechts in beeld het zwembad het Sportpark aan de Sluiskade Noordzijde.

Wijk 18 Schelfhorst
Luchtfoto. Schelfhorst. Links bovenin ligt de wijk Schelfhorst.
Aantal: 1
Locaties:Almelo, Ootmarsumsestraat
Almelo, Sluiskade Noordzijde
Almelo, Van Rechteren Limpurgsingel
Identifier:NL-AmlHA_950_99_032
Collectie:Beeldbank Gemeentearchief Almelo

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit item

Plaats een reactie

Velden met een zijn verplichte velden.