image/svg+xml

Panorama torenflat Sibeliusstraat

Panorama torenflat Sibeliusstraat

Omschrijving:Sibeliusstraat. Aalderinkshoek. Panorama. Het zicht is vanaf een van de drie flats 12-hoog aan de Sibeliustraat, die net onder de bomenrij, links onderin beeld, langsloopt. Het gaat om het gedeelte van de Aalderinkshoek, dat bovenaan, net achter de laatste rijen huizen, grenst aan de spoorlijn van het traject Almelo-Deventer, de zwarte lijn die nog net in beeld is.

Chopinstraat
Chopinstraat. Rechts op de voorgrond loopt de Chopinstraat schuin en rechts naar boven. Links van de flat, links op de voorgrond, loopt parallel aan de Chopinstraat de Tsjaikowskistraat.

Schuilenburgsingel
De twee flats links op de achtergrond, aan de buitenkant van de wijk, staan respectievelijk aan de Bartókstraat en de Rachmaninofstraat. Daarachter, bij het groene gebied, is te zien dat de Schuilenburgsingel nog niet is gerealiseerd.

Bedrijventerrein Dollegoor
Cebeco Ruwvoeders bv
Jollesweg. Aan de andere kant van de spoorlijn ligt het bedrijventerrein Dollegoor, met rechts op de achtergrond het fabriekscomplex van Cebeco Ruwvoeders bv (product MERVO-mengvoer) aan de Jollesweg 4, gezien vanaf de 1e insteekhaven van het bedrijventerrein Dollegoor, ter hoogte van de Dollegoorweg. Op het dak staat een grote C. Later kreeg deze coöperatie de naam CTA. Geheel links van dit bedrijf, met de twee lichtgekleurde lage silo's, staat de Betoncentrale Twenthe bv aan de Jollesweg 6.

Philips Machinefabriek
Lelyweg. Links van de 1e insteekhaven van bedrijventerrein Dollegoor staat de Philips Machinefabriek aan de Lelyweg 1, ter hoogte van de Dollegoorweg. Later zou Philips Machinefabriek zich vestigen aan de Bornsestraat 345, waar thans 2019 VDL Enabling Technologies Group Almelo bv zit.

Textielmachines Reading
Lelyweg. Het fabriekscomplex van Philips betreft de voormalige machinefabriek van Textielmachines Reading aan de Lelyweg 1. Het bedrijf vestigde zich hier na de oorlog. Het pand is destijds ontworpen volgens een kathedraal-architectuur, dat op de foto terug te zien is.
Aantal: 1
Locaties:Almelo, Bartókstraat
Almelo, Chopinstraat
Almelo, Jollesweg 4
Almelo, Jollesweg 4
Almelo, Jollesweg 6
Almelo, Lelyweg 1
Almelo, Rachmaninofstraat
Almelo, Schuilenburgsingel
Almelo, Sibeliusstraat
Almelo, Tsjaikowskystraat
Identifier:NL-AmlHA_950_99_001
Collectie:Beeldbank Gemeentearchief Almelo

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit item

Plaats een reactie

Velden met een zijn verplichte velden.