image/svg+xml

Winkeliers Wierdensestraat

Winkeliers Wierdensestraat

Omschrijving:Verkeerstunnel Wierdensestraat
Wierdensestraat. Verkeerstunnel. Het zicht is vanaf de Wierdensestraat op de in- en uitgang van de verkeerstunnel in westelijke richting, met op de achtergrond de verkeerslichten van de afslag naar respectievelijk de Rohofstraat en de Appelstraat, thans 2021 Kersenstraat. Op de voorgrond rechts is de afslag naar respectievelijk de Parallelweg en de Nieuwe Sligtestraat.

Sporthuis Smit
Wierdensestraat. Geheel rechts zit Sporthuis Smit aan de Wierdensestraat.

Drogisterij Bos
Wierdensestraat. Links daarvan zit drogisterij-parfumerie Bos, die begin jaren zestig nog aan de overkant van de Wierdensestraat zat, op de hoek van de Alidastraat, de straat die toen, voor de bouw van de verkeerstunnel, nog uitkwam in de Wierdensestraat.

Galanterie Timpers
Wierdensestraat. In het hogere pand links van de drogist heeft in de jaren zestig de galanterie Timpers gezeten en in de jaren zeventig vestigde zich hier kantoorboekhandel Aurora.

Klokkenfabriek Warmink (WUBA)
Parallelweg. Achter de winkels rechts op de voorgrond bevindt zich de klokkenfabriek Warmink (WUBA), gevestigd aan de Parallelweg. De schoorsteenpijp is nog net te zien boven het dak van de drogist.

Gebr. Muller Automobielen
Wierdensestraat. Iets verderop, na de twee zonweringen, staat een van de garages van Ford dealer Autobedrijf gebr. Muller bv aan de Wierdensestraat, met een tankstation. Later, na een faillisement in 1973 werd het Autobedrijf Almelo bv.

Banketbakker Schuurman
Wierdensestraat. Links naast de garage, met de rode luifel, zat banketbakker Schuurman, later geëxploiteerd door de heer Bannink.

Café De Eerste en Laatste Aanleg (café Eela)
Wierdensestraat. Iets verderop aan de Wierdensestraat, op de hoek van de Appelstraat staat café De Eerste en Laatste Aanleg (café Eela).

Woning dr. R. Reisberman
Wierdensestraat. Het witte pand aan de overkant, links op de foto, grenzend aan de tegenwoordige Kreek, was in de jaren zeventig de woning van dr. R. Reisberman. De dwarsstraat heette toen nog de 2e Wierdensedwarsstraat. Op de achtergrond rechts is de fabriekspijp van de klokkenfabriek van Warmink (WUBA) aan de Parallelweg nog te zien.

Oliehandel Lenters
Wierdensedwarsstraat. De geparkeerde tankauto links staat daar ten behoeve van de bijvulling van het tankstation van Oliehandel Lenters, die daar toen nog tot halfweg 1977 aan de 2e Wierdensedwarsstraat gevestigd was. (thans de Kreek) In dat jaar was er een grote brand en verhuisde het bedrijf vervolgens naar de Plesmanweg 32 en ging daar verder onder de naam Tankstation Lenters.
Aantal: 1
Locaties:Almelo, 2e Wierdensedwarsstraat 14
Almelo, Alidastraat
Almelo, Appelstraat
Almelo, Bellavistastraat
Almelo, Nieuwe Sligtestraat
Almelo, Parallelweg
Almelo, Rohofstraat
Almelo, Wierdensestraat
Identifier:NL-AmlHA_950_98_043
Collectie:Beeldbank Gemeentearchief Almelo

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit item

Plaats een reactie

Velden met een zijn verplichte velden.