image/svg+xml

Wijk 15 Nieuwstraat Kwartier

Wijk 15 Nieuwstraat Kwartier

Omschrijving:Luchtfoto. Nieuwstraat Kwartier. Een overzicht van de wijk Nieuwstraat Kwartier, dat beneden afgebakend wordt door de Schoolstraat, met de afslag naar de Henriëtte Roland Holstlaan en uiterst rechts door de spoorlijn, nog net minimaal in beeld en parallel aan de daar lopende Ambtstraat.

Goossenmaatspark
Elzenstraat. In het midden is het zicht op de groenstrook het Goossenmaatspark, dat bovenaan omsloten wordt door de Iepenstraat, rechts door de Elzenstraat, links door de Platanenstraat en onderaan door de Wilgenstraat. In de jaren zestig werd 's winters het park onder water gezet en werd er veel geschaatst door omwonenden, maar ook door liefhebbers van buiten de wijk.

GEW-bedrijf
Rohofstraat. Achter de wijk, ter hoogte van de witte gasbol aan de Rohofstraat, op de hoek van de Veldkampsweg, ter hoogte van de achterliggende bosschage van de Almelose Aa, eindigt de wijk en begint de buurt Rohof in de wijk Wierdense Hoek.

Wondestraat
Geheel links loopt vanaf de Schoolstraat de Wondestraat schuin naar boven, die daar aan het eind, vanaf de Nieuwstraat, in een bocht naar links overgaat in de Merelstraat.
Fysieke bijzonderheid: Kleur
Aantal: 1
Locaties:Almelo, Ambtstraat
Almelo, Elzenstraat
Almelo, Iepenstraat
Almelo, Merelstraat
Almelo, Platanenstraat
Almelo, Rohofstraat
Almelo, Schoolstraat
Almelo, Veldkampsweg
Almelo, Wilgenstraat
Almelo, Wondestraat
Identifier:NL-AmlHA_950_94_073
Collectie:Beeldbank Gemeentearchief Almelo

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit item

Plaats een reactie

Velden met een zijn verplichte velden.