image/svg+xml

Winkeliers Wierdensestraat

Winkeliers Wierdensestraat

Omschrijving:Spoorwegovergang Wierdensestraat
Wierdensestraat. De Wierdensestraat in oostelijke richting, nabij de spoorwegovergang, ter hoogte van de afslagen naar de Parallelweg en de Bellavistastraat, net voor de overweg.

Hotel Nationaal en Kapper Kootstra
Wierdensestraat. Links van de straat hangt het uithangbord aan de gevel van hotel Nationaal aan de Wierdensestraat 69. Iets verderop, eronder, hangt het uithangbord “Dames en Heren kapper” van kapper Kootstra, die rechts in het pand van Hotel Nationaal gevestigd was.

Almelose Radiocentrale
Stadsvilla
Wierdensestraat. Villa. Rechts naast het hotel, achter de tuinhaag, bevindt zich een oude villa aan de Wierdensestraat 61, op de hoek van de parallelweg, die in gebruik is geweest als Almelosche Radio Centrale.

Sigarenzaak Frits Schipper
Wierdensestraat. Geheel rechts, op de hoek van de 1e Wierdensedwarsstraat, zat de sigarenzaak van F. Schipper aan de Wierdensestraat 54, een oud Heraclesspeler.

Vleeschwaren en Conservenfabriek Firma B.L. Buijvoets (BLB)
1e Wierdensedwarsstraat. Deze zijstraat was tevens de ingang van de achtergelegen Vleeschwaren en Conservenfabriek Firma B.L. Buijvoets (BLB).

Dansschool Bake
Wierdensestraat. Op de andere hoek van de 1e Wierdensedwarsstraat zat dansschool Bake, het pand met de witte uitbouw.

Villa Bella Vista
Woningen Wierdensestraat
Wierdensestraat. Villa. Daarnaast bevindt zich een braakliggend terrein met een omheining. In het verleden stond hier de villa Bella Vista aan de toenmalige Wierdensche weg, waaraan de huidige Bellavistastraat met die naam nog herinnert.

Woon- en kantoorpand Bellavistastraat
Bellavistastraat. Woning Bellavistastraat. Aangrenzend staat een kantoorpand met bovenwoning aan de Bellavistastraat 1 op de hoek van de Wierdensestraat, die vanaf 1952 werd bewoond door de familie van der Linden. De heer van der Linden was directeur van de Steenhandel Oost Nederland en had op de begane grond van de villa zijn kantoor. De bovenverdieping was het woonhuis. (meer info op www.historischekringalmelo.nl / “Plaats van herinnering: Bellavistastraat”).

Patatkraam
Wierdensestraat. Vlak voor de spoorwegovergang, op de andere hoek van de Bellavistastraat, die toen nog richting de Poulinkstraat liep, stond aan de westkant van het spoor de ijskraam en friettent van Mans Muthing, die in de verte nog net te zien is. Zijn leus was toen hij verhuisde naar een nieuw pand aan de Wierdensestraat: “Meer Mans met een hap van Mans”.

Drogisterij Bos
Wierdensestraat. Geheel rechts, net buiten beeld, begint de afslag naar de Alidastraat, met de vestiging van drogisterij Bos aan de Wierdensestraat 58, tevens op de hoek van de Alidastraat 1 en 3.
Periode:1/1/1960-1/1/1961
Fysieke bijzonderheid: Kleur
Aantal: 1
Locaties:Almelo, 1e Wierdensedwarsstraat
Almelo, Alidastraat 1
Almelo, Alidastraat 3
Almelo, Bellavistastraat
Almelo, Parallelweg
Almelo, Wierdensestraat 54
Almelo, Wierdensestraat 58
Almelo, Wierdensestraat 69
Identifier:NL-AmlHA_950_47_018
Collectie:Beeldbank Gemeentearchief Almelo

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit item

Plaats een reactie

Velden met een zijn verplichte velden.