image/svg+xml

Wijk 15 Nieuwstraat Kwartier

Wijk 15 Nieuwstraat Kwartier

Omschrijving:Spoorlijn Almelo-Hengelo
Luchtfoto. Nieuwstraat Kwartier. Het zicht is rechts onderaan op het Nieuwstraat Kwartier, links afgeschermd door de Almelose Aa en erboven door de spoorlijn.

GEW-bedrijf
Rohofstraat. De witte gasbol op de voorgrond is van het GEW-bedrijf aan de Rohofstraat 83, op de hoek van de Veldkampsweg, die rechts ervan omhoog loopt.

Leeuwarder Textiel Maatschappij
Veldkampsweg. Rechts van deze straat bevindt zich de Leeuwarder Textiel Maatschappij (ELTEM / LTM) aan de Veldkampsweg 24. Het fabriekscomplex grenst rechts aan de straat Achter de Molen.

Wijk 14 Wierdense Hoek
Luchtfoto. Wierdense Hoek. Linksonder, gescheiden door de Almelose Aa begint de buurt Dijkstraat e.o. langs het spoor, richting de spoorwegovergang aan de Aalderinkshoek. Linksonder is tevens de Bellavistastraat te zien. Onder dit gedeelte van de buurt, echter buiten beeld, begint de buurt Rohof. Direct onder het spoor loopt de Nieuwe Sligtestraat. Tevens is daar nog de Nieuwe Sligtedwarsstraat te zien, parallel aan de Almelose Aa, rechts ervan.

Wijk 10 Binnenstad
Spoorwegovergang Nieuwstraat-Zuiderstraat
Luchtfoto. Binnenstad. Aan de overkant van het spoor ligt de wijk Binnenstad, die rechts afgeschermd wordt door de Zuiderstraat, bij de spoorwegovergang rechts en een deel van de Bornerbroeksestraat. Geheel links, boven het spoor en rechts van het belastingkantoor dat nog net gedeeltelijk in beeld is, loopt de Poulinkstraat naar boven, richting de Kolkstraat, die rechts van de achterkant van het fabriekscomplex van Bendien-Smits aan de Holtjesstraat langsloopt en uitkomt in de Bornerbroeksestraat, ter hoogte van de Kolkschool.

Wijk 11 De Riet
Luchtfoto. De Riet. Rechts van de Zuiderstraat en boven het spoor bevindt zich de wijk de Riet.
Fysieke bijzonderheid: Kleur
Aantal: 1
Locaties:Almelo, Achter de Molen
Almelo, Bellavistastraat
Almelo, Holtjesstraat
Almelo, Kolkstraat
Almelo, Nieuwe Sligtedwarsstraat
Almelo, Nieuwe Sligtestraat
Almelo, Poulinkstraat
Almelo, Rohofstraat
Almelo, Veldkampsweg 24
Almelo, Zuiderstraat
Identifier:NL-AmlHA_950_44_022
Collectie:Beeldbank Gemeentearchief Almelo

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit item

Plaats een reactie

Velden met een zijn verplichte velden.