image/svg+xml

Panorama Stadhuis Stadhuisplein

Panorama Stadhuis Stadhuisplein

Omschrijving:Schalderoi
Panorama. Sanering. Overzicht van de oude binnenstad tijdens de grote stadssanering ten westen van de Hagengracht, met geheel op de voorgrond het Schalderoi.

Koningin Wilhelminaschool
Hagengracht. Rechts op de voorgrond staat de Koningin Wilhelminaschool aan de Hagengracht. Het Schalderoi liep er aan de achterkant, ter hoogte van het schoolplein, langs.

Westerkerkengang
Het straatje overdwars, links naast de Wilhelminaschool, was de Westerkerkengang, het verbindingsstraatje naar de bovenliggende Hagengracht, de laatstgenoemde die evenwijdig aan het Schalderoi liep. Rechts van de school, hier buiten beeld, liep nog zo'n kleine straat, t.w. de Hagenstraat, die ook uitkwam in de Hagengracht.

Fa. Drenth, expeditie
Schalderoi. Links van de school staat de fa. Drenth, expeditie aan het Schalderoi, op de andere hoek van de Westerkerkengang.

Tricot-beierij Stellema
Hagengracht. Het pand aan de overkant van de Hagengracht, schuin tegenover de school, met de vele raampjes, is de voormalige tricot-breierij van Stellema aan de Hagengracht, die geheel doorliep naar de Grotestraat.

Café de Klok
Gasthuissteeg. Het zwarte dak, op de voorgrond in het midden, was van café de Klok aan de Gasthuissteeg 1, op de hoek van het Hovenpad.
Fysieke bijzonderheid: Kleur
Aantal: 1
Locaties:Almelo, Gasthuissteeg
Almelo, Hagengracht
Almelo, Hagenstraat
Almelo, Schalderoi
Almelo, Stadhuisplein 1
Almelo, Westerkerkengang
Identifier:NL-AmlHA_950_34_065
Collectie:Beeldbank Gemeentearchief Almelo

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit item

Plaats een reactie

Velden met een zijn verplichte velden.