image/svg+xml

Panorama Stadhuis Stadhuisplein

Panorama Stadhuis Stadhuisplein

Omschrijving:Markt
Marktplein. Marktoverzicht. Het zicht is vanaf het stadhuis op het Marktplein, met aan weerszijden de Haven Noordzijde en de Haven Zuidzijde.

Ter Horst
Haven Noordzijde. In het pand in het midden op de voorgrond, met de witte letters op de muur aan de achterkant, zat voorheen H.J. van Haarst Jr. expeditie Almelo-Zwolle aan de Haven Noordzijde 21. Op het moment van de foto zit Ter Horst meubelen, later Ter Horst Woondekor, op deze locatie.

Garage Gebr. Kempers
Haven Noordzijde. Na de afbraak van het pand geheel links, met de witte zijmuur en het tankstation, van garage Gebr. Kempers aan de Haven Noordzijde 19, zou Ter Horst het laatstgenoemde huisnummer krijgen, na afbraak van de tussenliggende dubbelwoning. De naastgelegen opslag van de fa. Smit, een aardappel, groente en fruithandel zou blijven staan.

Bibliotheek Almelo
Het Baken. Links van dit pand van Ter Horst werd veel later in de tijd aan Het Baken 3 de nieuwe bibliotheek Almelo gebouwd.

N.V. Van Heek-Scholco
Haven Zuidzijde. Achter het pand van Van Gebr. Kempers, aan de overkant aan de Haven Zuidzijde, staat het fabriekscomplex van de N.V. Van Heek-Scholco, met de schoorsteenpijp.

Brandweerkazerne Haven Zuidzijde
Haven Zuidzijde. Geheel links daarvan, vanaf het witte pand met plat dak en de twee zwarte deuren, staat de voormalige brandweerkazerne aan de Haven Zuidzijde.

Bakenstraat
Geheel op de voorgrond loopt nog de oorspronkelijke Bakenstraat, die liep vanaf de Brugstraat rechts buiten beeld, tot aan het Marktplein ter hoogte van drankenhandel Santman op de hoek, dat tegenwoordig Hagenstraat heet. De Bakenstraat werd Stadhuisplein.
Fysieke bijzonderheid: Kleur
Aantal: 1
Locaties:Almelo, Bakenstraat
Almelo, Hagenstraat
Almelo, Haven Noordzijde 19
Almelo, Haven Noordzijde 21
Almelo, Haven Zuidzijde
Almelo, Het Baken 3
Almelo, Marktplein
Identifier:NL-AmlHA_950_34_044
Collectie:Beeldbank Gemeentearchief Almelo

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit item

Plaats een reactie

Velden met een zijn verplichte velden.