image/svg+xml

Wijk 14 Wierdense Hoek

Wijk 14 Wierdense Hoek

Omschrijving:Rohof
Luchtfoto. Wierdense Hoek. De punt van de wijk Wierdense Hoek met de buurt Rohof, erboven afgescheiden door de spoorlijn, links ervan door de Wierdensestraat en rechtsonder door de Almelose Aa. Eronder, hier buiten beeld wordt de buurt afgescheiden door de binnenstadsring.

Rohofschool
Wierdensestraat. Boven de woningen aan de oostzijde van de Rohofstraat, onder in beeld, is de voormalige Rohofschool aan de Wierdensestraat nog te zien. Onderaan in het midden loopt de Willem de Clercqstraat in een bocht naar beneden.

Yunus Emre Moskee
Bellavistastraat. Daarboven, op de groenstrook net boven de woningen, moet nog een begin worden gemaakt met de bouw van de Turkse moskee.

Klokkenfabriek Warmink
Rohofstraat. Rechtsonder de Rohofschool, het langgerekte gebouwtje met de twee witgekleurde dakraampjes, was de voormalige klokkenfabriek Warmink aan de Rohofstraat, nog voor de periode aan de Parallelweg.

Bouwbedrijf G.J. Vrielink
Rohofstraat. Links van de oorspronkelijke klokkenfabriek, meer naar de Wierdensestraat en een groenstrook tussen de Rohofschool, staat het voormalige bouwbedrijf van G.J. Vrielink, met twee opstallen, t.w. de twee haaks op elkaar staande gebouwtjes. Eind jaren zestig eindigde het bedrijf de activiteiten. De ingang was rechts naast het woonhuis aan de Rohofstraat 103, tevens eigendom van de heer Vrielink. Omstreeks 1980 werden de gebouwen afgebroken.

Brug Rohofstraat
Rohofstraat. Onderin loopt horizontaal vanaf de Wierdensestraat de Rohofstraat richting de Nieuwstraat, met halverwege de brug over de Almelose Aa.

GEW-bedrijf
Rohofstraat. Rechtsboven de brug en rechts van de Aa bevindt zicht het terrein van het GEW-bedrijf aan de Rohofstraat 83, op de hoek van de Veldkampsweg.

Kerkelanden
Thorbeckelaan. Links van de Wierdensestraat bevindt zich de buurt Kerkelanden, met linksonder nog net zichtbaar de eerste flats aan de Thorbeckelaan.
Fysieke bijzonderheid: Kleur
Aantal: 1
Locaties:Almelo, Bellavistastraat
Almelo, Rohofstraat
Almelo, Thorbeckelaan
Almelo, Wierdensestraat
Almelo, Willem de Clercqstraat
Identifier:NL-AmlHA_950_32_092
Collectie:Beeldbank Gemeentearchief Almelo

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit item

Plaats een reactie

Velden met een zijn verplichte velden.