image/svg+xml

Winkeliers Grotestraat Zuid

Winkeliers Grotestraat Zuid

Omschrijving:Groene Kruis
Grotestraat Zuid. Het zicht is vanaf de Hofkampstraat op de Grotestraat richting de kruising met de Schuttenstraat. Rechts op de voorgrond, t.w. het witte pand, staat het Groene Kruis-gebouw aan de Grotestraat 120, op de hoek van de Schuttenstraat. Ernaast stond de toen nog zeer gebruikelijke telefooncel.

Stoomwolspinnerij, katoenweverij en ververij J. ten Bos N.V.
Grotestraat. Voorheen zat hier aan de Grotestraat 120 het voormalige kantoor van De stoomwolspinnerij, katoenweverij en ververij J. ten Bos N.V. aan de Krikkenstraat ( v/h Krikkengang). In 1957 werd de productie gestaakt van de destijds achterliggende fabriek aan de Krikkenstraat. Het kantoor kwam later voor 61.000 gulden in handen van het Groene Kruis.

WILLY WAL-SA kamerverhuur
Grotestraat. Na de periode van het Groene Kruis kwam op deze plek aan de Grotestraat 120 een kamerverhuurbedrijf WILLY WAL-SA. Er zou hiervoor aan de zijgevel een groot horizontale reclamebord komen te hangen. Dit bedrijf hield zich in de jaren '70 op grote schaal bezig met kamerverhuur in Almelo.

Balkanrestaurant Joegoslavië
Grotestraat. Na de kamerverhuurperiode zou het Balkanrestaurant Joegoslavië erin komen aan de Grotestraat 120.

Stadsvilla H. Salomonson
Postkantoor Grotestraat
Afbraak
Grotestraat. Op de open plek naast dit pand, t.w. de voormalige locatie van het oude postkantoor aan de Grotestraat 124, zou veel later het Prinses Catharina-Amaliaplein gecreëerd worden, met een bioscoop op de locatie van het Balkanrestaurant Joegoslavië.

Stadsvilla G. Salomonson Hzn.
Koophal B&K
Grotestraat. Links op de voorgrond zit de Koophal B&K aan de Grotestraat 135.

Chinees-Indisch restaurant King Hsing
Grotestraat. Rechts van het B&K-uithangbord is verderop aan de Grotestraat 129, op de linkerhoek van de Schuttenstraat, nog het vertikale uithangbord van Chinees-Indisch restaurant King Hsing te zien. Na het vertrek later naar de Haven Noordzijde 19 zou café de Stam zich hier vestigen.
Fysieke bijzonderheid: Almelo
Aantal: 1
Locaties:Almelo, Grotestraat 120
Almelo, Grotestraat 129
Almelo, Grotestraat 135
Almelo, Hofkampstraat
Almelo, Krikkenstraat
Almelo, Schuttenstraat
Identifier:NL-AmlHA_950_30_058
Collectie:Beeldbank Gemeentearchief Almelo

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit item

Plaats een reactie

Velden met een zijn verplichte velden.