image/svg+xml

Kruising Bornsestraat

Kruising Bornsestraat

Omschrijving:Woningen Bornsestraat
Bornsestraat. De Bornsestraat ter hoogte van de kruising links met de Violierstraat en rechts met de Berkelstraat. In het pand links zat Opel-garage Kleijssen aan de Bornsestraat 207-209, op de hoek van de Violierstraat. Ze hadden een Mobil tankstation.

Opel-garage Kleijssen
Berkelstraat. Schuin tegenover dit pand, op de hoek van de Bornsestraat en de Berkelstraat, zat de tweede garage van Kleijssen, ook met een tankstation.

Opvolgers
Later werd dit bedrijf voortgezet onder de volgende namen, t.w. Opel Service Almelo, Auto Service Almelo (ASA) en daarna L. ten Velde B.V., met het Alfa Romeo-dealerschap. De directeur van dit laatstgenoemde bedrijf, t.w. Louis ten Velde, begon als monteur ooit bij garage Kleijssen.

Locaties Berkelstraat
Aan de Berkelstraat, schuin tegenover, zat omstreeks 1974 Pardel, een bedrijf gespecialiseerd in banden, remmen en schokbrekers. Tegenwoordig zijn hier Topgear Autoservice en op de hoek Blancozon Zonwering gevestigd.

Locatie Bornsestraat
Het pand op de hoek van de Bornsestraat en de Violierstraat is, na de verhuizing van L. ten Velde B.V. naar de Twentepoort West, afgebroken en tijdelijk teruggegeven aan de natuur, in afwachting van een toekomstige bestemming.

Coca-Colafabriek
Berkelstraat. Geheel rechts staat de Coca-Colafabriek (Bottelmaatschappij Oost Nederland) aan de Berkelstraat, op de hoek van de Bornsestraat.
Fysieke bijzonderheid: Kleur
Aantal: 1
Locaties:Almelo, Berkelstraat
Almelo, Bornsestraat 207-209
Almelo, Bornsestraat 207
Almelo, Bornsestraat 209
Almelo, Violierstraat
Identifier:NL-AmlHA_950_24_013
Collectie:Beeldbank Gemeentearchief Almelo

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit item

Plaats een reactie

Velden met een zijn verplichte velden.