image/svg+xml

Winkeliers Oranjestraat

Winkeliers Oranjestraat

Omschrijving:Resink meubelen
Oranjestraat. Winkeliers Grotestraat Noord. De Oranjestraat, gezien vanaf het begin van de Boddenstraat links en de afslag naar de Grotestraat rechtsachter ons. Op de voorgrond, rechts op de hoek, zit Resink meubelen aan de Grotestraat 2, die tevens gevestigd was aan de Grotestraat 8, op de hoek van de Doelenstraat, in het voormalige hotel de Gouden Leeuw.

Boerenleenbank
Oranjestraat. Geheel links staat aan de Oranjestraat 2, op de hoek van de Esgang het voormalige pand van de Boerenleenbank, waar nu een winkel in woonaccessoires in zit, t.w. 'Mooij in huis'.

Showroom Jo Leloux Tweelwielers
Oranjestraat. In het pand ernaast zit een showroom van Jo Leloux Tweewielers aan de Oranjestraat 4. Jo Leloux heeft dit pand inmiddels overgenomen van de fa. Joh. Bruggeman, een loodgietersbedrijf, die er op deze locatie mee stopte. Het staat nu vol met tweewielers. Later in de tijd, omstreeks 1996, kwam Schlecker op deze locatie en vanaf 2014 tot 2019 zat A. Leloux h.o.d.n. Halfords hier. De winkelketen Halfords, aan de Koornmarkt 9, ging daarvoor in 2014 failliet. Vanaf 2020 is hier het health & beautycentrum Thalanin Massage gevestigd.

Jo Leloux Tweewielers
Oranjestraat. In het derde pand van links aan de Oranjestraat 6, op de hoek van de steeg die naar de Hogebeldsweg leidt staat de hoofdlocatie van Jo Leloux, opgericht in 1927.

Showroom Jo Leloux
De winkel rechts van de steeg aan de Oranjestraat 8 fungeert eveneens als showroom van Leloux. Hier stonden bromfietsen uitgestald. Later in de tijd heeft hier nog de speelgoedwinkel Toys & More gezeten. Voor Jo Leloux zijn showroom was Coiffeur kapper K. Smits hier gevestigd omstreeks 1926-1943.

Muziekhandel Meibergen
Rechts van deze showroom zit muziekhandel Meibergen aan de Oranjestraat 12-14.

Sint Josephgebouw (Schouwburg de Esch)
Oranjestraat. Iets verderop rechts, met de gele Noordia-reclameverlichting op het dak staat het Sint Josephgebouw (later schouwburg de Esch) aan de Oranjestraat 18a. Dit pand is inmiddels, na een brand, afgebroken.
Fysieke bijzonderheid: Kleur
Aantal: 1
Locaties:Almelo, Boddenstraat
Almelo, Doelenstraat
Almelo, Esgang
Almelo, Grotestraat 2
Almelo, Grotestraat 8
Almelo, Oranjestraat 12-14
Almelo, Oranjestraat 18a
Almelo, Oranjestraat 2
Almelo, Oranjestraat 4
Almelo, Oranjestraat 6
Almelo, Oranjestraat 8
Almelo, Oranjestraat 12
Almelo, Oranjestraat 14
Identifier:NL-AmlHA_950_21_074
Collectie:Beeldbank Gemeentearchief Almelo

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit item

Plaats een reactie

Velden met een zijn verplichte velden.