image/svg+xml

Winkeliers Grotestraat Zuid

Winkeliers Grotestraat Zuid

Omschrijving:Jaarsma Verf
Grotestraat Zuid. Het zicht is op de Grotestraat, vanaf de kruising met de Bavinkstraat links en de Holtjesstraat rechts, richting de Bornsestraat en Bornerbroeksestraat. Rechts van Dhert links op de voorgrond staat het voormalige pand van Jaarsma Verf aan de Grotestraat 170. Na de jaren zeventig werd de naam veranderd in B.V. Expressie Materialen Jaarsma. Het is een groothandel in handenarbeid- en tekenmaterialen. Het bedrijf is thans 2021 alweer jaren aan de Van den Broekeweg 23 gevestigd. Na de periode van Jaarsma zou hier nog de Lektuurhal Mimosa in komen.

Maison Dhert
Grotestraat. Links, net buiten beeld, staat de banketbakkerij Maison Dhert aan de Grotestraat 166. Aangrenzend aan de Bavinkstraat zat de bakkkerij.

Het Handwerkhuis
Grotestraat. Rechts van Jaarsma is het Handwerkhuis gevestigd aan de Grotestraat 172, met de rode luifel. Veel later kwam hier PMC4U in.

Miel meubelen
Grotestraat. In het witte pand ernaast zit Miel meubelen aan de Grotestraat 174. (Thans 2015 zit hier ZorgAccent).

Hofenk schoenen
Grotestraat. Op de voorgrond rechts, in het witte pand op de hoek van de Holtjesstraat, zit sinds 1902 Hofenk schoenen aan de Grotestraat 181.

HOMA Kantoorinstallatie CV
Grotestraat. Links naast de schoenenwinkel zit HOMA Kantoorinstallatie CV aan de Grotestraat 183-185. In de beginjaren zestig heette het bedrijf nog de Fa. L. Hommes & Zn (HOMA) en zaten ze nog aan de Grotestraat 185. In de jaren zeventig is de naam veranderd naar de huidige naam HOMA Kantoorinstallatie CV.

Foto Koopmans
Grotestraat. Naast de HOMA zit foto Koopmans, met het Agfa-reclamebord.

Bonthuis radio en televisie
Grotestraat. Verderop is nog het reclamebord van Bonthuis radio en televisie aan de Grotestraat te zien. Hij was dealer van het tv-merk Grundig en B&O-dealer. Daarvoor zat het bedrijf aan de Bornerbroeksestraat 66 onder de naam W. Bonthuis, radio.

De Grote Een
Helemaal op de achtergrond staat de winkelketen van de Grote Een aan de Bornsestraat 1-3, op de hoek van de Geraniumstraat, op het moment bezig met een opruiming. Rechts ervan staat hotel-restaurant de Poort van Kleef aan de Bornerbroeksestraat 4.
Periode:1/1/1975-1/1/1976
Fysieke bijzonderheid: Kleur
Aantal: 1
Locaties:Almelo, Bavinkstraat
Almelo, Bornsestraat 1-3
Almelo, Grotestraat 183-185
Almelo, Grotestraat 166
Almelo, Grotestraat 170
Almelo, Grotestraat 172
Almelo, Grotestraat 174
Almelo, Grotestraat 181
Almelo, Grotestraat 183
Almelo, Grotestraat 185
Almelo, Holtjesstraat
Identifier:NL-AmlHA_950_20_001
Collectie:Beeldbank Gemeentearchief Almelo

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit item

Plaats een reactie

Velden met een zijn verplichte velden.